Samen werken tegen eenzaamheid met Kom erbij Festival

Uitgaan & Cultuur

OLDENZAAL – Kunstcafé Oldenzaal en Cultuurlijk slaan de handen ineen om het taboe op eenzaamheid te doorbreken. Met het Kom erbij Festival hopen de organisatoren jong en oud door middel van diverse activiteiten tot en met 8 oktober met elkaar te verbinden.

“Het lijkt op de week van de Amateurkunst. Het is een mooie doorloop ervan”, geeft projectleider Daniëlla van der Stelt aan. “Het moet een feest van ontmoeten worden. Maar wel op een luchtige manier. Want een festival tegen eenzaamheid klinkt wel heel zwaar.”

Drempel verlagend
Op de agenda staan vele activiteiten in onder meer de Molenkamp, Breedwijs Zuid-Berghuizen, Stadstheater de Bond en het Palthe Huis. “Het festival is voor iedereen. Met de diverse activiteiten hopen we doelgroepen bij elkaar te brengen, ouderen en jongeren aan elkaar te matchen.”
In deze week was er al een aantal activiteiten gepland. “Met Impuls en de Molenkamp is bekeken wie er baat bij hebben bij deze week. En welke extra activiteit we erbij konden ontwikkelen. Doordat enkele activiteiten bij de Molenkamp binnen zijn, is de drempel al lager.”

Speciaal voor kinderen
Zo is er op woensdag 3 oktober een middag voor kinderen in de Bond. Tussen 15.00 en 17.00 uur is er een theatervoorstelling en kunnen kinderen kiezen uit diverse workshops op het gebied van theater, circus en dans door diverse amateurverenigingen. “Kunst verbindt en daar kan je al vroeg mee beginnen. Ouders en grootouders zijn trouwens welkom om te zien wat de kinderen allemaal doen.”

Kunst in de Etalage
Om een diversiteit aan doelgroepen aan te spreken, is ook Kunst in de Etalage, het jaarlijks cultureel evenement dat zich afspeelt in de binnenstad van Oldenzaal, in het programma opgenomen. Van der Stelt: “Door diverse kunstuitingen in de etalages te plaatsen maakt het winkelend publiek op een laagdrempelige manier kennis met kunst. En iedereen heeft wel een mening over een kunstwerk.”
De organisatie van Kunst in de Etalage loopt samen met de bewoners van de Molenkamp op woensdag 10 oktober de kunstroute en bewonderen samen de kunstwerken.

Meet en Eat
Het leukste onderdeel op de agenda van het Kom erbij Festival vindt Van der Stelt de Meet en Eat op woensdag 3 oktober. “Ouderen uit de Molenkamp gaan die middag hapjes maken met statushouders, uit de landen waar deze ‘nieuwe Oldenzalers’ oorspronkelijk vandaan komen. Zo is contact leggen gezellig en is er ook nog wat lekkers bij.”
Aansluitend om 14.30 uur vindt Zing Nederlands met Me plaats voor iedereen die mee wil doen. “Samen zingen van Nederlandse liedjes, bijkletsen. Dat moet een gezellige middag worden.”

Voor een compleet overzicht van het Oldenzaalse programma zie kaliberkunstenschool.nl/kom-erbij-festival-programma-oldenzaal

Uitgaan & Cultuur

Oldenzaal weer helemaal in kerstsfeer

Winkelen in de gemoedelijke ambiance van kerst, met natuurlijk allerlei activiteiten voor jong en oud. Dit jaar zijn er twee weekenden 'Oldenzaal in Kerstsfeer': zaterdag 15 en zondag 16 december en...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent!

De paniek was in menig kinderoog te zien toen Piet richting Engeland wilde varen. Maar Sinterklaas stak er een stokje voor en koerste toch richting Zaanstad. Daarna snelde hij door naar het zonnige...
Lees verder