Kunst in de Etalage: een bijzondere manier van kijken naar kunst

Uitgaan & Cultuur

OLDENZAAL - Terwijl de herfst staat te popelen de omgeving te voorzien van een bont geschakeerd kleurenpalet, hebben tientallen kunstenaars de afgelopen weken gewerkt aan een bonte verzameling kunst. Zaterdag vond de officiële openingshandeling plaats in de Palthetuin, te midden van kunstenaars en ondernemers. Wethouder Evelien Zinkweg heeft samen met kunstenares Hermine de Vries en de leerlingen van het Twents Carmel College, locatie Potskampstraat, symbolisch via het door de leerlingen gemaakte kunstwerk het startschot voor Kunst in de etalage gegeven.

Tientallen kunstenaars laten het winkelend publiek verleiden tot een inspirerende en kunstzinnige wandeling door de binnenstad van Oldenzaal. 3 weken lang wordt het talrijke publiek verwend met een lang en kleurrijk kunstlint via de etalages van de deelnemende ondernemers. Onverwachte ontmoetingen met talrijke, opvallende en gevarieerde kunstvormen.

Door de participatie van een aantal Oldenzaalse basisscholen en het Twents Carmelcollege krijgt het educatieve aspect ook tijdens deze editie van Kunst in de Etalage nadrukkelijk de aandacht. Een groot aantal basisscholen maakt al gebruik van de workshops ‘kunstenaar in de klas’ die jaarlijks door Kunst in de Etalage aan het Oldenzaalse basisonderwijs (groepen 6) worden aangeboden. Ondertussen is dit educatieve project uitgebreid met een uitdagend seniorenproject. Ook vindt er dit jaar door de studenten van het ROC een fotopresentatie plaats in de tuin van het Michgoriushuis.

Stemmen op beste match
Naast schilderkunst, beeldhouwkunst, sierraden en edelsmeedkunst is er ook plaats voor poëzie, fotografie en audiovisuele kunstvormen.
En ook dit jaar is er weer een bijzondere prijs voor de beste match kunstenaar-ondernemer. Meestemmen en dan ook nog kans maken op een mooie prijs? Dat kan via een stemformulier te verkrijgen bij infopunt Oldenzaal aan de Grootestraat of via info@kunstindeetalage.nl.

Wilt u alvast in de stemming komen? www.kunstindeetalage.nl. De kunstwerken in de etalage kunnen tot en met 28 oktober worden bewonderd.

Foto: Tonny van der Meché

Uitgaan & Cultuur

Concert basiliekkoor in St. Plechelmusbasiliek

Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor (OLBK) geeft zondag 11 november om 15.30 uur een concert in de monumentale St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Enkele koorleden treden op als solist. Het koor...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Tweede editie Bloastoberfest groot succes

De feestcommissie van O.C.V de Markloawen heeft zaterdag in Hotel Het Landhuis een geslaagd Bloastoberfeest neergezet. De bierpullen vlogen in het rond op de maat van de muziek van de Kamer van...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Samen werken tegen eenzaamheid met Kom erbij Festival

Kunstcafé Oldenzaal en Cultuurlijk slaan de handen ineen om het taboe op eenzaamheid te doorbreken. Met het Kom erbij Festival hopen de organisatoren jong en oud door middel van diverse activiteiten...
Lees verder