Kunst in de Etalage: een bijzondere manier van kijken naar kunst

Uitgaan & Cultuur

OLDENZAAL - Terwijl de herfst staat te popelen de omgeving te voorzien van een bont geschakeerd kleurenpalet, hebben tientallen kunstenaars de afgelopen weken gewerkt aan een bonte verzameling kunst. Zaterdag vond de officiële openingshandeling plaats in de Palthetuin, te midden van kunstenaars en ondernemers. Wethouder Evelien Zinkweg heeft samen met kunstenares Hermine de Vries en de leerlingen van het Twents Carmel College, locatie Potskampstraat, symbolisch via het door de leerlingen gemaakte kunstwerk het startschot voor Kunst in de etalage gegeven.

Tientallen kunstenaars laten het winkelend publiek verleiden tot een inspirerende en kunstzinnige wandeling door de binnenstad van Oldenzaal. 3 weken lang wordt het talrijke publiek verwend met een lang en kleurrijk kunstlint via de etalages van de deelnemende ondernemers. Onverwachte ontmoetingen met talrijke, opvallende en gevarieerde kunstvormen.

Door de participatie van een aantal Oldenzaalse basisscholen en het Twents Carmelcollege krijgt het educatieve aspect ook tijdens deze editie van Kunst in de Etalage nadrukkelijk de aandacht. Een groot aantal basisscholen maakt al gebruik van de workshops ‘kunstenaar in de klas’ die jaarlijks door Kunst in de Etalage aan het Oldenzaalse basisonderwijs (groepen 6) worden aangeboden. Ondertussen is dit educatieve project uitgebreid met een uitdagend seniorenproject. Ook vindt er dit jaar door de studenten van het ROC een fotopresentatie plaats in de tuin van het Michgoriushuis.

Stemmen op beste match
Naast schilderkunst, beeldhouwkunst, sierraden en edelsmeedkunst is er ook plaats voor poëzie, fotografie en audiovisuele kunstvormen.
En ook dit jaar is er weer een bijzondere prijs voor de beste match kunstenaar-ondernemer. Meestemmen en dan ook nog kans maken op een mooie prijs? Dat kan via een stemformulier te verkrijgen bij infopunt Oldenzaal aan de Grootestraat of via info@kunstindeetalage.nl.

Wilt u alvast in de stemming komen? www.kunstindeetalage.nl. De kunstwerken in de etalage kunnen tot en met 28 oktober worden bewonderd.

Foto: Tonny van der Meché

Uitgaan & Cultuur

Boeskool of the Proms in James Bond sfeer

De formule van Boeskool of the Proms is inmiddels wel bewezen. De organiserende Kadolster-commissie de Klingelbuul’n en de harmonie Sint Jozeph hebben dit jaar met het thema James Bond raak geschoten...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Expositie schilderijen van cursisten van O-Art in Oldenzaal

Vanaf 3 februari tot en met 31 maart is er in het SWOK-gebouw aan de Jacob Catsstraat 2 op de Thij een groepstentoonstelling van schilderijen van de cursisten van Truus Nij Bijvank. Cursisten...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Boescabaal weer een succes

Met een bezoekersaantal van 1.850 mensen en maar liefst 18 deelnemende kapellen kan het organiserend comité de Klingelbuul’n van de Kadolstermennekes tevreden terugkijken op het Boescabaal afgelopen...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Markloawen Muzikaal zondag 27 januari met de Stroat Ensemble

O.C.V. De Markloawen houden zondag 27 januari weer hun Markloawen Muzikaal. Deze keer komt het Stroat Ensemble om de boel op de kop te zetten. Twente, Nederland, Europa het Stroat Ensemble uit...
Lees verder