Johanna ter Steege onthult spectaculaire Twentse theaterplannen tijdens Twents Festival voor de Korte Film bij Filmhuis Oldenzaal

Uitgaan & Cultuur

OLDENZAAL - De tweede editie van het Twents Festival voor de Korte Film leverde voor het publiek een bijzondere middag op in De Bond. In totaal elf korte films, gemaakt door zowel professionals als amateurs, werden getoond aan publiek en jury met als doel de bekende TFKF-‘oscars’ uit te reiken in de vorm van een bronzen Boeskoolmenneke. Grote en onbetwiste winnaar werd de inzending ‘Enter’ van de jonge filmmakers Tiemen Hageman en Teun Grashof. De tweede prijs ging naar Niels Bourgonje voor zijn korte film ‘Bal’. Natuurfilmer Hans Wolters werd beloond met de derde prijs voor het engelengeduld dat hij opbracht om de korte film ‘IJsvogel’ te maken.

Speciale gasten tijdens het festival waren actrice Johanna ter Steege, bekend van de speelfilm ‘Spoorloos’, en Anne Lordon, weduwe van de 2014 overleden regisseur George Sluizer en Dennis Alink, die een documentaire maakte over Sluizer. Zij werden geïnterviewd over het werk de regisseur en de actualiteit rondom de filmindustrie. Johanna ter Steege vertelde over de speelfilm die zij dit jaar gaat maken met Herman Finkers en regisseur Johan Nijhuis. Zo mogelijk nog enthousiaster was zij over haar theaterproject dat in de zomer van 2019 zijn beslag moet krijgen. Het moet een stuk worden over de wereld van een opgroeiend boerenmeisje. Het is de bedoeling om dit stuk acht maal op te voeren op Vliegveld Twente met telkens plaats voor duizend bezoekers. Naast Johanna ter Steege is er een hoofdrol voor Huub Stapel.

Uitgaan & Cultuur

Rondstruinen en genieten van laatste zonnestralen op Twentse Landgoed Fair

Bezoekers en standhouders van de Landgoed Twente Fair genoten zaterdag en zondag volop van al het goede dat Twente te bieden heeft en van een heerlijk najaarszonnetje.
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Kinderen gratis entree bij de Nuffe Tantes

De Nuffe Tantes zijn een beetje verknipt! Ze hebben gewoon bedacht dat kinderen (6+) vanwege de herfstvakantie GRATIS naar hun voorstelling mogen in Stadstheater De Bond! De kleurrijke...
Lees verder