Expositie schilderijen van cursisten van O-Art in Oldenzaal

Uitgaan & Cultuur

OLDENZAAL - Vanaf 3 februari tot en met 31 maart is er in het SWOK-gebouw aan de Jacob Catsstraat 2 op de Thij een groepstentoonstelling van schilderijen van de cursisten van Truus Nij Bijvank.
Cursisten laten hun werken zien met verschillende schilder- en tekentechnieken en hebben zich laten inspireren door diverse onderwerpen.

De deelnemers zijn: Annet Knippers, Joop Hemmelder, Theo van Zutphen, Marijke Borghorst, Gemma Jambor, Ben IJland, Catherine Perik, en ook Truus Nij Bijvank zelf.

SWOK staat voor Stichting Werkgelegenheid Oldenzaalse Kunstenaars en biedt aan O-Art huisvesting. O-Art is een vereniging van beeldende kunstenaars en beschikt er over meerdere ateliers. Elke twee jaar wordt door de groep van Truus een expositie gehouden. Het groepsgewijs schilderen is waardevol. Truus: “Op de cursus wordt veel geleerd, maar het moet ook een beetje ontspanning zijn”.

Naast Truus zijn er nog meer O-Artdocenten op het gebied van tekenen, schilderen, druk en collages en er is één docente keramiek. Op de vraag welke groep je zou moeten kiezen zegt Truus: “Dat hangt af van welke stijl en techniek je wilt ontwikkelen. Het is de kunst om bij de cursisten hun eigen stijl naar boven te halen”

De expositie is te bezichtigen op de dinsdagen ( hele dag) , woensdagochtend en vrijdagochtend en donderdagmiddag of op afspraak, telefoon 0541- 511417 of 0630612770.

Adres: SWOK/ O-ART gebouw, Jacob Catsstraat 2 te Oldenzaal
Zie ook: www.oart-oldenzaal.nl

Uitgaan & Cultuur

Boeskool of the Proms in James Bond sfeer

De formule van Boeskool of the Proms is inmiddels wel bewezen. De organiserende Kadolster-commissie de Klingelbuul’n en de harmonie Sint Jozeph hebben dit jaar met het thema James Bond raak geschoten...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Boescabaal weer een succes

Met een bezoekersaantal van 1.850 mensen en maar liefst 18 deelnemende kapellen kan het organiserend comité de Klingelbuul’n van de Kadolstermennekes tevreden terugkijken op het Boescabaal afgelopen...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Markloawen Muzikaal zondag 27 januari met de Stroat Ensemble

O.C.V. De Markloawen houden zondag 27 januari weer hun Markloawen Muzikaal. Deze keer komt het Stroat Ensemble om de boel op de kop te zetten. Twente, Nederland, Europa het Stroat Ensemble uit...
Lees verder