Concert basiliekkoor in St. Plechelmusbasiliek

Uitgaan & Cultuur

OLDENZAAL - Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor (OLBK) geeft zondag 11 november om 15.30 uur een concert in de monumentale St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Enkele koorleden treden op als solist. Het koor wordt begeleid door het Project Orkest Twente. De algehele leiding is in handen van Han Schokker en ook organist Dennis Vallenduuk zal zijn medewerking verlenen. Het koor telt rond de 80 zangers.

De volgende werken staan op het programma: Wol mir dass ich Jesum habe (Bach), Ave Verum (Mozart), Laudate dominum (Mozart), Gloria en Et in terra Pax (Vivaldi), Concerto a-moll (Vivaldi/Bach), Mis in G (Schubert), Krönungsmesse (Mozart), Psalm 150 (Franck), Hallelujah uit: 'Messiah' (Händel).

Het OLBK wil graag de belangstelling voor de klassieke muziek stimuleren door middel van uitvoeringen tijdens vieringen, maar ook door het verzorgen van concerten. Op deze manier wil het OLBK een breed publiek bereiken. Het OLBK heeft in verschillende steden van Europa gezongen: Rome, Parijs, Antwerpen, Gent, Praag, Berlijn, Londen en in de kathedraal van Canterbury, en onlangs nog in de Dom van Salzburg. Op 28 oktober 2018, vlak voor dit concert, zingt het OLBK nog tijdens de Plechtige Hoogmis in de Dom van Keulen.

Het Project Orkest Twente telt rond de 25 leden. Het is een ensemble dat in verschillende bezettingen optreedt in Twente, de Achterhoek, en de Duitse grensstreek. Het orkest bestaat uit professionele musici en vergevorderde amateurs die elkaar kennen uit diverse regionale orkesten. Energie, enthousiasme en vakmanschap vormen de sfeerbepalende elementen van dit orkest. Samen vormen het OLBK en het Project Orkest Twente een unieke combinatie.

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 10,00 (incl. koffie) en zijn te koop bij Tourist Info Oldenzaal, Grootestraat 35, 0541-51 40 23. Of door overmaking van het bedrag naar NL54 RABO 0156 8935 76 onder vermelding van naam en adres. Kaarten worden dan toegestuurd.

Uitgaan & Cultuur

Gavin James en Suzan & Freek toegevoegd aan line-up Fields of Joy 2019

Ierse singer-songwriter Gavin James en Nederlands zangduo Suzan en Freek staan op 6 juli 2019 op het podium van de vijfde jubileumeditie van het Fields of Joy festival in Oldenzaal. Na jarenlang in...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Jubilerende BB wint eerste prijs Grote Twentse Optocht

Ze hadden alles op alles gezet dit jaar. De Blaanke Boeskeulkes wilden pieken in het jaar van hun 55-jarig jubileum. En dat is ze gelukt! Met het thema: “Kiek oet, lawinegevoar, de Blaak’n bint 55...
Lees verder