Zonnig zomerconcours op manege Twents Ruitercentrum Het Hulsbeek

Sport & Vrijetijd

OLDENZAAL - Afgelopen weekend was het tijd voor het zomerconcours op het terrein van manege Twents Ruitercentrum Het Hulsbeek. Een heel sfeervol springconcours dat plaatsvond op een met prachtige eiken omzoomde buitenbak. Op zaterdagavond startten de volwassen manegeruiters en de mensen met hun eigen pony’s en paarden. Zij konden genieten van veel gezelligheid en imposante prestaties van de deelnemers, op een terrein waar de zon langzaam achter de bomen zakte en de meest prachtige kleuren liet zien. Ook op zondag werd er gestart. De dag begon al vroeg met de jongste ruiters die hun behendigheid te pony lieten zien in een wedstrijd die vooral om stuurmanskunst ging. Daarna was er ruimte voor de jongens en meiden om deel te nemen aan het springconcours dat in 4 categorieën plaatsvond.

Een van de deelnemers, José van de zaterdagavond vertelde: ‘Ik heb genoten van de gezelligheid en de goede momenten van de ruiters. Wat heb ik een respect voor de manegeruiters die de nieuwe paarden - die het Ruitercentrum nog maar kort geleden aangeschaft heeft – met zoveel geduld door het parcours loodsten. Ik heb ook genoten van mijn stalgenootje Stephanie die super reed op haar eerste parcours met haar paard Allegria. En natuurlijk van de twee meiden die lieten zien dat een Tinker-paard fantastisch kan leren springen, zelfs op een 90cm parcours! Zelf hielden mijn pony en ik het bij 50cm. Ik was heel blij met het foutloze rondje en het mooie tempo. Die paardrijlessen zijn niet voor niets geweest!’

Barbecue en prijzen
Ook andere ruiters waren blij met hun prestaties. Zo vertelde iemand anders: “ Ik was voor het eerst niet zenuwachtig én – toch wel de grootste prestatie – ik reed niet een keer verkeerd want ik had het parcours onthouden!” Wat ze er niet bij vertelde was dat ze heel netjes het parcours aflegde en gewoon een mooie wedstrijd liet zien. Het weekend werd afgesloten met een gezellige barbecue voor alle deelnemers van het weekend. Nu zijn er nog 1 week gewone lessen en daarna startten, wat menig manegeruiter het al-ler-leukste vindt van het hele jaar: de ruiterweken! Iedere deelnemer krijgt voor die week een ‘eigen’ pony of paard toegewezen waar je voor mag zorgen: poetsen, knuffelen, lessen rijden, spelletjes te paard spelen, lange buitenrittenrijden. Dit alles voor het ware Penny-gevoel! De inschrijving voor de ruiterweken zijn inmiddels gestopt. Alle dieren zijn voorzien van een liefhebbende ruiter. Wat zullen ze genieten! Uitslag zomerconcours zaterdag avond: 1. Nicole Zeijen, 2. Tessa Fischer, 3. Kim Hesselink. Eigen paarden: 30-50 cm: 1. Suzet Willemsen, 2. Sura Alhafidh. 70 cm: 1. Nicki Thijert, 2. Tess Dunhoft, 3. Sam Eijssink. 90 cm: 1. Sophie van der Woude. Uitslag zomerconcours zondag 15 juli. Behendigheid: 1. Meis Visser. Springen pony's groep A: 1. Lori Postma, 2. Is ze Bos, 3. Indira Meesters, 4. Jade Veldhof, 5. Lusanne Schabbink, 6. Romy Niks, 7. Aischa Schobaar, 8. Elisa Marini, 9. Lily Vollenbroek. Springen pony's groep B: 1. Megan Sepp, 2. Hayder Alhafidh, 3. Jaylinn Vollenbroek, 4. Robin Hilarius, 5. Mayke ten Voorde. Springen pony's groep C: 1. Sybel Hoekman, 2. Sanne Oosterveen, 3. Chimene Pelgrom, 4. Julia Kroeze. Springen paarden: 1. Lieke Koehorst, 2. Lieke Kraaijenzank, 3. Annies Pots.