Nieuwe beker bij Karting Against Cancer

Sport & Vrijetijd

OLDENZAAL – Maar liefst twintig bedrijven stonden donderdagavond aan de start van de derde editie van Karting Against Cancer. Na een training en kwalificatie streden ze in een 1-uurs race op Kartbaan Oldenzaal om de Karting Against Cancer wisselbokaal. Naast deze bokaal waren er ook prijzen te winnen en een nieuwe bokaal: de Kenney Palmberg grote glimlach award.

Zo waren er bekers te winnen voor de snelste racedame, de snelste raceronde, de aanmoedigingsprijs, maar ook een prijs voor de nummers 1 tot en met 4 en een grote wisselbeker.
Karting Against Cancer op Kartbaan Oldenzaal is georganiseerd door Nicole Niemeijer, Maurice Kruse en Ton Klaassens. Het doel is naast een hele leuke raceavond met karts geld in te zamelen voor stichting Against Cancer. Geld waarmee de stichting ‘Against Cancer’ gezinnen, waarvan een kind is getroffen door kanker, een onbezorgde vakantie kan aanbieden.

Kenney Palmberg award
“De meest indrukwekkende beker van de avond was de Kenney Palmberg grote glimlach award”, geeft medeorganisator Ton Klaassens aan. “Vorig jaar was hij nog aanwezig en won hij zelfs de prijs als snelste coureur in de racesimulator. Maar vorige week is Kenney overleden. Zijn beker heeft hij teruggegeven aan Karting Against Cancer. Vandaar dat we deze beker hebben omgedoopt tot wisselbeker en ‘m de naam ‘Kenney Palmberg grote glimlach award’ hebben genoemd. Deze beker zal jaarlijks naar het team gaan dat het meeste plezier met elkaar beleefd.” Dat was dit jaar het team AS Paint.

Na een uur racen bleek het team van ‘Go Forward’ de allersnelste. Rap gevolgd door de teams van Wazda IT en TwenteToer. Het was de mascotte van de Stichting Against Cancer, Bikkel, die de race na een uur mocht afvlaggen.

Recordbedrag
Ton: “We doen het uiteraard voor ons plezier, maar vooral om geld in te zamelen. We hebben deze avond maar liefst 6016 euro opgehaald. Een recordbedrag. Echt super. ” Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan de Stichting Against Cancer, die gezinnen waarvan een kindje kanker heeft, een mooie dag proberen te laten beleven.

Sport & Vrijetijd

Meidenvoetbalclinic FC Berghuizen groot succes

Met een deelnemersveld van ruim 90 meiden kunnen we concluderen dat FC Berghuizen vrouwen 1 en het meidenvoetbal ongekend populair zijn. Ruim 90 meiden kwamen in de voorjaarsvakantie naar de velden...
Lees verder