Leer hardlopen bij Huub van Langen

Sport & Vrijetijd

OLDENZAAL – Huub van Langen verzorgt vanaf 6 januari een cursus hardlopen (januari-april). Onder wekelijkse begeleiding train je samen met anderen in een kleine groep en loop je in vier maanden naar 45 tot 60 minuten.. “Na een paar weken besef je, hoe gaaf het is om samen te lopen in de mooie omgeving van Noordoost-Twente.”

Samen met andere beginners werken aan een betere conditie en een fitter lijf, maar niet overhaast. De groepsgrootte is maximaal 25 personen in verband met de persoonlijke begeleiding.
Huub van Langen is trainer bij LAAC Twente. Hij traint al jaren lopers van deze club naar betere prestaties en begeleidt daarnaast looptrainingen in het kader van teambuilding bij bedrijven. Huub heeft ervaring met alle niveaus hardlopers en zijn trainingen staan bekend om de kwaliteit en de sfeer.

Samen met anderen in een kleine groep trainen blijkt de manier om de drempel te nemen en nu echt te beginnen. Deze hardlooptrainingen in een kleine groep (max. 25), zijn gericht op beginners. Als lid van deze beginnersgroep train je op zondagochtend van 9.00 tot 10.00 uur. “Vanwege de grote interesse in Weerselo dit jaar heb ik besloten de trainingen vanuit Weerselo te starten”, geeft Van Langen aan. Startpunt is Raadhuisstraat 4, en op de fiets vanaf centrum Oldenzaal 7 kilometer over de Wolbertdijk.
Elke training bestaat uit een beetje theorie en minimaal 60 minuten praktijk. Het praktijkgedeelte omvat een warming-up, een afwisselend programma met eenvoudige loopoefeningen en een cooling down. “Een goede looptechniek geeft minder kans op blessures!”

Na vier maanden kun je individueel verder lopen of instromen bij een vereniging. Huub kan je adviseren hoe verder te gaan. Tevens kun je onder begeleiding blijven trainen om op 6 oktober 2019 de 10 kilometer te lopen in de Halve Marathon Oldenzaal met start en finish in het gezellige centrum van Oldenzaal.

De kosten voor de trainingen bedragen 50 euro. Aanmelden kan via huub@runenschede.nl.