Kinderen lopen alvast warm voor SamenLoop

Sport & Vrijetijd

OLDENZAAL - Leerlingen van de Oldenzaalse basisscholen werden vorige week verrast door het bezoek van de kinderloopcommissie van SamenLoop voor Hoop. Vooral de aanwezigheid van de mascotte Boescoolie zorgde ervoor dat ook de kinderen alvast enthousiast warm lopen voor de wandelestafette op Het Hulsbeek voor het KWF. Het belooft op 22 en 23 juni een bijzonder evenement voor jong en oud te worden. Daarvoor hebben zich inmiddels al meer dan 75 teams ingeschreven, waardoor het totale aantal deelnemers ruim boven de twaalfhonderd zal zijn. Daarnaast zijn veel Oldenzalers en clubs betrokken bij de activiteiten die het wandelevenement omlijsten. De kinderen nemen daarbij een bijzondere plaats in. Er zijn op zaterdag 23 juni kinderlopen voor kinderen van groep 1 tot en met 6 van de basisscholen en voor de groepen 7 en 8. De start is om 10.30 uur voor de jongste kinderen. Na de warming up onder leiding van dansschool Lisa is er een wandeltocht over het parcours van 24 minuten.

Voor de kinderen van groep 7 en 8 start de loop om 13.00 uur. Voorafgaand is er een openingsact verzorgd door taekwondoka van Hantei, freerunners van gymvereniging Quick en TWOB (circusartiesten), begeleid door een liveband op het podium. Aan de kinderlopen is een uitgebreid randprogramma gekoppeld, waaraan wordt meegewerkt door onder andere Tennisschool Niek Schothuis (beachtennis), OCP (outdooractiviteiten), Twentse Ros (MTB), Harlequins (beachrugby), Quick (freerunners, Tumbling), circus Tubantino en mirrewinterhoormblazers. Ook is er een knutsel- en schminkhoek. Om mee te kunnen lopen kunnen de kinderen zich tot 15 juni opgeven via het inschrijfformulier wat ze op school. Hebben gekregen of via www.slvholdenzaal.nl.

Leuke prijs
Eigenlijk zijn de kinderactiviteiten in het kader van SamenLoop voor Hoop al gestart. Alle leerlingen van groep 1 tot en met 6 van de Oldenzaalse basisscholen hebben een kleurplaat gekregen die speciaal door Roy Vogelzang is ontworpen voor de KinderLoop. De drie mooiste ingekleurde exemplaren krijgen een leuke prijs. Alle ingeleverde kleurplaten worden op 23 juni op Het Hulsbeek opgehangen aan een 'waslijn' tussen de bomen aan het wandelparcours.

Klusjes tegen vergoeding
De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen doen tijdens de scholensportdag op 14 juni mee aan de zogenaamde samenloopcross, waarbij ze in teams in 24 minuten een zo groot mogelijke afstand proberen te overbruggen. Daarvoor kunnen ze zich laten sponsoren voor een vast bedrag per kilometer om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het KWF. De kinderloopcommissie van SamenLoop voor Hoop wezen de kinderen er op dat ze ook andere acties kunnen ondernemen om geld in te zamelen. “Te denken valt aan klusjes tegen een kleine vergoeding, lege flessen inzamelen, cupcakes bakken en verkopen, auto’s wassen of muziek maken op straat.”