Indrukwekkende Samenloop voor Hoop bewijst dat heel Oldenzaal iets wil doen tegen kanker

Sport & Vrijetijd

OLDENZAAL - Afgelopen weekend namen bijna 1700 wandelaars, verdeeld over 82 teams, deel aan de SamenLoop voor Hoop Oldenzaal. Mede-organisator Anke Markslag was er van begin tot eind bij en maakte een verslag. ‘Eregasten Pien Kann en Marcel Snijders mochten het evenement officieel openen. Een eregast is iemand die kanker heeft of heeft gehad en voor hen was een speciaal programma opgezet. Ook mochten zij de openingsronde en de laatste ronde van het evenement lopen. Alle teams zorgden dat er 24 uur lang tenminste één teamlid aan het wandelen was. Gezien het grote aantal deelnemers, was het parcours vaak goed bezet met een lange sliert aan wandelaars. In totaal hebben zo'n 250 vrijwilligers hun steentje bijgedragen.

Bij het invallen van de schemering werden de kaarsen in de kaarsenzakken aangestoken, waarmee het gehele parcours verlicht werd. Door de deelnemende teams zijn er totaal ruim 4200 kaarsenzakken verkocht voor 5 euro. Het hoogtepunt van de vrijdag was de kaarsenceremonie om 23.00 uur. Er werden kaarsen aangestoken voor de dierbaren die er niet meer zijn en zij die nog vechten tegen kanker. Koninklijke Harmonie St. Joseph wist samen met Karin Hertsenberg een prachtige uitvoering van het lied Gabriella's Song neer te zetten. Na een minuut stilte werd de loop weer voortgezet door de eregasten met fakkel.

Zaterdag was er voor de kinderen een heel animatieprogramma en ook twee keer een korte KinderLoop. Ook de KinderLoop had een spectaculaire openingsact, uitgevoerd door kinderen van verschillende Oldenzaalse verenigingen. De kinderen kregen na afloop een medaille en het bekende paarse t-shirt van de SamenLoop, met daarbij wat lekkers. De KinderLoop heeft 8246,74 euro opgebracht, aangeboden door alle basisscholen van Oldenzaal. Tijdens de slotceremonie wisten Jesse en Sep Eshuis menigeen te ontroeren met het speciaal voor dit evenement geschreven lied: Samen lopen voor Hoop. Er was veel publiek op de been om de totale opbrengst van 161.314 euro gepresenteerd te zien worden. Voorzitter Wim Gaalman mocht de cheque overhandigen aan het KWF.’