Ut löp mooi met de döp van Carmelleerlingen

Algemeen

OLDENZAAL - Ook dit jaar is het Twents Carmel College aan de Potskampstraat weer inzamelpunt voor doppen. Harde kunststof doppen en kroonkurken kunnen, uiteraard gescheiden, worden afgeleverd bij de receptie. Mooi om te zien dat steeds meer mensen de weg inmiddels weten te vinden. Het aantal kilo’s ingeleverde kroonkurken steeg het afgelopen schooljaar van 1607 naar 2882 kilo. Dat betekende dat alleen al in het schooljaar ‘17 - ‘18 meer dan 1,2 miljoen keer iemand besloot het dopje niet weg te gooien! Én het leverde ook nog eens € 750,- op voor BoesCoolFit.
Dit jaar gaat de opbrengst van de kroonkurken naar De Koffie Club Oldenzaal. Deze club bestaat uit meer dan twintig jongeren die graag bij mensen een kopje koffie komen drinken die daar wel behoefte aan hebben. Niet alleen omdat déze mensen wel een leuk koffiemomentje kunnen gebruiken, maar ook omdat de jongeren zélf dit gewoon erg leuk vinden. Een fantastisch initiatief dat naadloos aansluit bij één van de doelstellingen van het inzamelen van de doppen, namelijk verbinden.

De opbrengst van de kunststof doppen ging afgelopen jaar naar Opleiding Geleidehond. Maar liefst 2445 kilo werd er ingezameld en dat leverde het mooie bedrag op van € 791,26!!! Dit jaar worden de ingezamelde doppen opgehaald door de familie Ter Wee uit Geesteren. Drie leden van het gezin Ter Wee lijden aan Myotone Dystrofie. MD is één van de meest voorkomende spierziektes in ons land. Toch is de ziekte minder bekend dan spierziektes als bijvoorbeeld ALS. De opbrengst van de kunststof doppen gaat naar onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Naast doppen zamelt de familie ook oude mobiele telefoons in. Ook die kunnen aan de Potskampstraat worden ingeleverd bij de receptie.
Het is het derde schooljaar dat de locatie Potskampstraat inzamelpunt is van doppen. Opleiding Geleidehond, Verjaardagsbox Oldenzaal en BoesCoolFit Oldenzaal werden blij gemaakt met een financiële bijdrage. Dit schooljaar zijn dus de Koffie Club Oldenzaal (kroonkurken) en Onderzoek MD (kunststof doppen) het goede doel.

Eerste cheque
Maandag zijn er al twee auto’s vol kunststof doppen opgehaald door de familie Ter Wee en donderdag is de eerste lading kroonkurken al weer afgeleverd bij Linders IJzer- en Metaalhandel, in totaal 569 kilo! René Wubben die al een bezoek van de Koffie Club Oldenzaal heeft gehad, bood donderdag Ruth Harmelink en Jamie Kerpisci de eerste cheque van 115 euro aan. Kent u iemand die blij zou worden van een kopje koffie van de Koffie Club Oldenzaal? Dan kunt u contact opnemen via koffiecluboldenzaal@gmail.com.

Algemeen

Koffieclub Oldenzaal kent groeiende belangstelling

Ruim een jaar na oprichting gaat het de Stichting Koffieclub Oldenzaal goed. Zowel het aantal leden/vrijwilligers als het aantal deelnemende alleenstaande ouderen zit in de lift. Einde vorig jaar...
Lees verder
Algemeen

Kian en Noah bij Beste Vrienden Quiz

Woensdag 9 Januari zijn Kian Struik en Noah Makumi uit Oldenzaal afgereisd voor opnames van de NPO Beste Vrienden Quiz in Hilversum.
Lees verder
Algemeen

Gastouderopvang Knorretje in actie voor Kika

In de maand maart doen door het hele land verschillende kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders mee met Koekiemonsters bakken voor Kika. Gastouderopvang Knorretje in het centrum van...
Lees verder
Algemeen

Deelcontainer maakt gelukkig

Twente Milieu heeft een superleuke manier bedacht om ‘noaberschap’ en geluk te stimuleren in de vorm van een deelcontainer.
Lees verder
Algemeen

Oldenzaal sterk vertegenwoordigd in Miss Teen of Overijssel

Op 12 mei vindt in het Theaterhotel Almelo de verkiezing van Miss Teen of Overijssel plaats. Er zijn 15 finalisten, waarvan er maar liefst 4 in Oldenzaal wonen. Ruim een kwart van de Overijsselse...
Lees verder
Algemeen

Wie redt de Drieëenheidskerk?

Oldenzalers hebben de mond vol over de teloorgang van oude markante gebouwen in hun stad in de afgelopen decennia. Volgens geboren Oldenzaler Huub Schrader staan we aan de vooravond van een nieuw en...
Lees verder