Ut löp mooi met de döp van Carmelleerlingen

Algemeen

OLDENZAAL - Ook dit jaar is het Twents Carmel College aan de Potskampstraat weer inzamelpunt voor doppen. Harde kunststof doppen en kroonkurken kunnen, uiteraard gescheiden, worden afgeleverd bij de receptie. Mooi om te zien dat steeds meer mensen de weg inmiddels weten te vinden. Het aantal kilo’s ingeleverde kroonkurken steeg het afgelopen schooljaar van 1607 naar 2882 kilo. Dat betekende dat alleen al in het schooljaar ‘17 - ‘18 meer dan 1,2 miljoen keer iemand besloot het dopje niet weg te gooien! Én het leverde ook nog eens € 750,- op voor BoesCoolFit.
Dit jaar gaat de opbrengst van de kroonkurken naar De Koffie Club Oldenzaal. Deze club bestaat uit meer dan twintig jongeren die graag bij mensen een kopje koffie komen drinken die daar wel behoefte aan hebben. Niet alleen omdat déze mensen wel een leuk koffiemomentje kunnen gebruiken, maar ook omdat de jongeren zélf dit gewoon erg leuk vinden. Een fantastisch initiatief dat naadloos aansluit bij één van de doelstellingen van het inzamelen van de doppen, namelijk verbinden.

De opbrengst van de kunststof doppen ging afgelopen jaar naar Opleiding Geleidehond. Maar liefst 2445 kilo werd er ingezameld en dat leverde het mooie bedrag op van € 791,26!!! Dit jaar worden de ingezamelde doppen opgehaald door de familie Ter Wee uit Geesteren. Drie leden van het gezin Ter Wee lijden aan Myotone Dystrofie. MD is één van de meest voorkomende spierziektes in ons land. Toch is de ziekte minder bekend dan spierziektes als bijvoorbeeld ALS. De opbrengst van de kunststof doppen gaat naar onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Naast doppen zamelt de familie ook oude mobiele telefoons in. Ook die kunnen aan de Potskampstraat worden ingeleverd bij de receptie.
Het is het derde schooljaar dat de locatie Potskampstraat inzamelpunt is van doppen. Opleiding Geleidehond, Verjaardagsbox Oldenzaal en BoesCoolFit Oldenzaal werden blij gemaakt met een financiële bijdrage. Dit schooljaar zijn dus de Koffie Club Oldenzaal (kroonkurken) en Onderzoek MD (kunststof doppen) het goede doel.

Eerste cheque
Maandag zijn er al twee auto’s vol kunststof doppen opgehaald door de familie Ter Wee en donderdag is de eerste lading kroonkurken al weer afgeleverd bij Linders IJzer- en Metaalhandel, in totaal 569 kilo! René Wubben die al een bezoek van de Koffie Club Oldenzaal heeft gehad, bood donderdag Ruth Harmelink en Jamie Kerpisci de eerste cheque van 115 euro aan. Kent u iemand die blij zou worden van een kopje koffie van de Koffie Club Oldenzaal? Dan kunt u contact opnemen via koffiecluboldenzaal@gmail.com.

Algemeen

MST en BTK Kraamzorg starten warme overdracht

De afdeling Moeder Kind van Medisch Spectrum Twente en BTK Kraamzorg zijn gestart met een warme overdracht van het ziekenhuis naar thuis. Dit houdt in dat de kraamverzorgende naar het ziekenhuis komt...
Lees verder
Algemeen

Leerlingen De Leemstee nemen oude eed af

Dertig leerlingen van basisschool De Leemstee zijn donderdag het verleden ingedoken. Ze brachten een bezoek aan het historische stadsarchief in het stadhuis. Het bezoek maakt deel uit van een nieuw...
Lees verder
Algemeen

Kosse verrast met serenade

Gouden medaillewinnaar Slagerij Kosse is zaterdag verrast door een muzikale felicitatie van koninklijke muziekvereniging Semper Crescendo. Totaal verrast ontving slager Leon Niekrake de serenade van...
Lees verder