Straatprijs postcodeloterij wordt door buurt besteed aan verfraaiing tuinen rond flats

Algemeen

OLDENZAAL - Begin dit jaar hebben een aantal inwoners van Johanna van Burenlaan de straatprijs van de postcodeloterij gewonnen. Door het Oranje Fonds is Impuls Oldenzaal gevraagd voor begeleiding door de werkgroep Buurtinitiatief. In gezamenlijk overleg met de prijswinnaars is overeengekomen dat de straatprijs gebruikt mag worden voor alle bewoners van de drie omliggende flats. Hiertoe is contact gelegd met het “Appel Team-Thijgaard”, welke vrijwillig zorgt voor het onderhoud en verfraaiing van de tuinen rondom de drie flats. Het team heeft een ambitieus plan opgezet om het toegekende bedrag optimaal te besteden. Zo worden extra heesters, planten en bloemen aangeschaft, maar ook wordt een milieuvriendelijk insectenhotel gebouwd. Ook een reeds lang gekoesterde wens in de vorm van een bladblazer komt in de herfst de vrijwilligers van het team goed van pas. Een doorgeroeste zittafel zal worden vervangen door een duurzame picknicktafel en het tuingereedschap kan aangevuld worden met een aantal onkruidmessen met steel.

Een pakket van de Zuivelhoeve werd aangeschaft om de straatprijswinnaars extra te bedanken. Op woensdag 13 september werd onder belangstelling van vele bewoners en genodigden door Marjolein Beeuwkes van het Oranje Fonds de cheque van €3000 aan Marian Mossel van het “Appel-Team” overhandigd. Beeuwkes was enthousiast over de manier van samenwerking door de vrijwilligers en de besteding van de prijs. Ook bedankte ze Joop Walkot en Kees Wit van de werkgroep Buurtinitiatief van Impuls. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en versterkt projecten die mensen echt met elkaar verbinden, zoals onder andere kleinschalige buurt projecten.

Algemeen

Kuipers Logistics is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel

Kuipers Logistics uit Oldenzaal is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Overijssel. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze...
Lees verder
Algemeen

Wisseling van de wacht in redactie De Glimlach

Deze week is Bianca Hellemons begonnen als redacteur en fotograaf voor uw weekkrant De Glimlach. Zij neemt alle werkzaamheden over van Harry Jutten, die heeft besloten andere wegen in te slaan.
Lees verder
Algemeen

Karting Against Cancer op Kartbaan Oldenzaal

Het kart- en netwerkevent en tevens inzamelingsactie voor de stichting Against Cancer wordt dit jaar op 18 oktober gehouden op de kartingbaan in Oldenzaal door Mark Niemeijer, Maurice Kruse en Ton...
Lees verder