Nieuwe instrumenten voor de Boeskoolbloazers

Algemeen

OLDENZAAL – Laat het carnaval maar beginnen! Dat zullen de leden van de Boeskoolbloazers vast en zeker hebben gedacht toen ze vlak voor Kerst hun grote cadeaus al mochten uitpakken: nieuwe instrumenten.

Op de Groote Markt, vlakbij de marktsteen, hadden leden van de Blaanke Boeskeulkes een opblaasbaar café neergezet, waar voor de nodige vertier werd gezorgd. Tijdens het tweede weekend van Oldenzaal in Kerstsfeer werden de krachten met elkaar gemeten tijdens onder meer bierpul sjoelen. Ondanks de regen zorgden de spellen voor veel plezier.
Aan het einde van de middag liet de nieuwe kapel de Boeskool Bloazers van zich horen. “We hebben een nieuw, jong boerenkapel dat bestaat uit muzikanten van Semper en St. Joseph”, geeft Bert Kasteel aan. “Het zijn jongens van 12 tot en met 16 jaar en noemen zich De Boeskoolbloazers. Het is goed voor heel carnavalvierend Oldenzaal, een mooie nieuwe toevoeging.”

Onder het toeziend oog van de Blaanke Boeskeulkes en het toegestroomde publiek ontvingen de jonge mannen nieuwe instrumenten, met op de grote trom opvallend en duidelijk het logo van de Boeskool Bloazers. Van Rabobank Twente Oost ontvingen de jonge muzikanten een cheque van 5.555,55 euro om ook een nieuwe outfit aan te schaffen. “In het carnavalsseizoen 2020 gaan wij genieten van de klanken van onze nieuwe kapel de Boeskool Bloazers. Dit was niet gelukt zonder de steun van de Rabobank Twente Oost & het Boeskoolfonds Oldenzaal. De jonge mannen kunnen met hagelnieuw instrumentarium en een prachtige outfit de Blaanke Boeskeulkes voor gaan in het volgende seizoen!”

Algemeen

Hotel ’t Kruisselt De Lutte wint Gouden Zoover Award

Hotel ‘t Kruisselt behoort tot 1 van de best beoordeelde accommodaties van het land.
Lees verder
Algemeen

Infoavond BoesCoolFit

Vanwege de start van een nieuw BoesCoolFit-seizoen wordt donderdag 17 januari een infoavond georganiseerd voor sportorganisaties, sportcoördinatoren, (vak)leerkrachten en ander geïnteresseerden in de...
Lees verder