Nieuwe instrumenten voor de Boeskoolbloazers

Algemeen

OLDENZAAL – Laat het carnaval maar beginnen! Dat zullen de leden van de Boeskoolbloazers vast en zeker hebben gedacht toen ze vlak voor Kerst hun grote cadeaus al mochten uitpakken: nieuwe instrumenten.

Op de Groote Markt, vlakbij de marktsteen, hadden leden van de Blaanke Boeskeulkes een opblaasbaar café neergezet, waar voor de nodige vertier werd gezorgd. Tijdens het tweede weekend van Oldenzaal in Kerstsfeer werden de krachten met elkaar gemeten tijdens onder meer bierpul sjoelen. Ondanks de regen zorgden de spellen voor veel plezier.
Aan het einde van de middag liet de nieuwe kapel de Boeskool Bloazers van zich horen. “We hebben een nieuw, jong boerenkapel dat bestaat uit muzikanten van Semper en St. Joseph”, geeft Bert Kasteel aan. “Het zijn jongens van 12 tot en met 16 jaar en noemen zich De Boeskoolbloazers. Het is goed voor heel carnavalvierend Oldenzaal, een mooie nieuwe toevoeging.”

Onder het toeziend oog van de Blaanke Boeskeulkes en het toegestroomde publiek ontvingen de jonge mannen nieuwe instrumenten, met op de grote trom opvallend en duidelijk het logo van de Boeskool Bloazers. Van Rabobank Twente Oost ontvingen de jonge muzikanten een cheque van 5.555,55 euro om ook een nieuwe outfit aan te schaffen. “In het carnavalsseizoen 2020 gaan wij genieten van de klanken van onze nieuwe kapel de Boeskool Bloazers. Dit was niet gelukt zonder de steun van de Rabobank Twente Oost & het Boeskoolfonds Oldenzaal. De jonge mannen kunnen met hagelnieuw instrumentarium en een prachtige outfit de Blaanke Boeskeulkes voor gaan in het volgende seizoen!”

Algemeen

Koffieclub Oldenzaal kent groeiende belangstelling

Ruim een jaar na oprichting gaat het de Stichting Koffieclub Oldenzaal goed. Zowel het aantal leden/vrijwilligers als het aantal deelnemende alleenstaande ouderen zit in de lift. Einde vorig jaar...
Lees verder
Algemeen

Kian en Noah bij Beste Vrienden Quiz

Woensdag 9 Januari zijn Kian Struik en Noah Makumi uit Oldenzaal afgereisd voor opnames van de NPO Beste Vrienden Quiz in Hilversum.
Lees verder
Algemeen

Gastouderopvang Knorretje in actie voor Kika

In de maand maart doen door het hele land verschillende kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders mee met Koekiemonsters bakken voor Kika. Gastouderopvang Knorretje in het centrum van...
Lees verder
Algemeen

Deelcontainer maakt gelukkig

Twente Milieu heeft een superleuke manier bedacht om ‘noaberschap’ en geluk te stimuleren in de vorm van een deelcontainer.
Lees verder
Algemeen

Oldenzaal sterk vertegenwoordigd in Miss Teen of Overijssel

Op 12 mei vindt in het Theaterhotel Almelo de verkiezing van Miss Teen of Overijssel plaats. Er zijn 15 finalisten, waarvan er maar liefst 4 in Oldenzaal wonen. Ruim een kwart van de Overijsselse...
Lees verder
Algemeen

Wie redt de Drieëenheidskerk?

Oldenzalers hebben de mond vol over de teloorgang van oude markante gebouwen in hun stad in de afgelopen decennia. Volgens geboren Oldenzaler Huub Schrader staan we aan de vooravond van een nieuw en...
Lees verder