Thuiszorg die goed en vertrouwd voelt

Zorgfederatie Oldenzaal

Mieke Rietman, medewerker PR

Mieke Rietman is medewerker PR van Zorgfederatie Oldenzaal/ThuiszorgCentrumOldenzaal. Zorgfederatie Oldenzaal bestaat uit de verpleeghuizen Mariahof en Scholtenhof, aanleunwoningen voor zelfstandig wonen met zorg en ThuiszorgCentrumOldenzaal. Dit jaar verschijnen er een aantal columns om de lezers van de Glimlach informatie te geven over Goede zorg die vertrouwd voelt.

Thuiszorg die goed en vertrouwd voelt..
Als niet-zorgmedewerker heb ik regelmatig contact met mijn zorg-collega’s in de Thuiszorg. Voor mijn collega’s tellen alleen de cliënten; wat heeft een cliënt aan zorg nodig en waar kan ik hem/haar mee helpen. Ik ben geïnteresseerd in wat zij allemaal doen en hoe cliënten onze zorg ervaren. Het zijn allemaal unieke en warme verhalen die ik hoor over de contacten tussen de cliënten en mijn collega s. Het geeft mij ook een heel goed beeld dat wij de mensen thuiszorg ‘op maat’ leveren. De ene cliënt heeft weinig zorg nodig, de ander heel veel.

Langer zelfstandig thuis wonen met thuiszorg!
Mevrouw Meijer-Hiemstra (96): ‘Ik woon zelfstandig in een appartement in De Walgaarden. Ik heb alleen hulp nodig bij het aantrekken van de steunkousen. Iedere ochtend sta ik om 7.00 uur op en zorg ik dat ik om 8.00 uur klaar ben voor de thuiszorg. Het is een bezoekje van 10 minuten, maar ik kijk er iedere dag naar uit dat ze komen. Omdat het thuiszorgteam Walgaarden uit een klein team van vaste medewerkers bestaat ken ik ze allemaal en is het altijd vertrouwd. Het zijn allemaal zulke lieve en goede dames. De tijd is te kort voor een echt gesprek maar als ik iets niet weet kan ik altijd een beroep op hun doen en geven ze mij advies hoe ik iets kan regelen’.
Marcel Dijkhuis, verpleegkundige: ‘Wij hebben een cliënt waar we twee keer per dag zorg leveren, in de ochtend en in de avond. Hij gaat iedere dag zelfstandig naar verpleeghuis Scholtenhof, waar hij in de recreatiezaal een heerlijke warme maaltijd nuttigt. Maar de tijd van ons bezoek tot aan de middagmaaltijd is voor onze cliënt niet meer helemaal te overzien. Hij gaat tussendoor even op de bank liggen, valt in slaap en is niet meer op tijd voor de warme maaltijd. Voor ons een signaal om mee te denken hoe we dit voor hem goed kunnen regelen. Onze cliënt woont zelfstandig maar heeft behoefte aan gezelschap. Hij geniet ervan om iedere dag gezamenlijk met anderen te kunnen eten.
In het begin belden wij hem iedere dag een half uur voor de maaltijd ter herinnering, nu heeft hij een wekker aangeschaft en iedere morgen zet de thuiszorgmedewerker de wekker om op tijd bij de warme maaltijd aanwezig te zijn’.

Wat vinden cliënten van de thuiszorg?
Belangrijk voor ons is natuurlijk wat de klant van onze thuiszorg vindt en zij waarderen ons met een dikke acht. Hiermee scoren we op alle gebieden beter dan landelijk. Als niet-zorg-collega ben ik trots op mijn zorgcollega’s! Om langer thuis te kunnen blijven wonen is voor veel mensen Thuiszorg een belangrijk onderdeel van de daginvulling geworden.

ThuiszorgCentrumOldenzaal biedt u: ‘Thuiszorg die goed en vertrouwd voelt …’
Heeft u vragen of wilt u contact wat de mogelijkheden van onze thuiszorg zijn? Neemt u dan contact op met ThuiszorgCentrumOldenzaal, tel.nr. 0541-745810 of via email: info@zorgfederatieoldenzaal.nl