Aflevering 12

22 mei 2005 VV Oldenzaal wint de beslissingswedstrijd met 2-1 van SV de Lutte en promoveert  naar de derde klasse.

Na een emotionele week, in verband met het overlijden van elftalleider Henk Nijkamp, wist de ploeg van Carel Peperkamp nog een keer alles uit de kast te halen. In de beslissingswedstrijd was Oldenzaal de sterkere ploeg. Toch was het SV de Lutte dat na een half uur via een kopbal van Sander Bosch op voorsprong kwam. Na rust werd de druk steeds groter op het doel van de Lutte. Een voorzet van Robbert van den Broek werd in de 52ste minuut door Pascal Oortman verzilverd. Doelman Michel Kok kon de gelijkmaker niet voorkomen. Twee minuten voor tijd werd het duel definitief beslist. Roy Kuipers mocht van twintig meter aanleggen en zorgde voor een orkaan van vreugde voor de Oldenzalers.

12 mei 2007 degradatie vv Oldenzaal.

Na een sterk eerste seizoen in de derde klasse (eindklassering: derde plaats) begon de ploeg van trainer Henry Kuipers met veel zelfvertrouwen aan het tweede seizoen. Maar het liep anders dan verwacht. Oldenzaal bleef de gehele competitie in de onderste regionen en eindigde zelfs als laatste.

Trainer Henry Kuipers werd opgevolgd door Haico Groener.

2 november 2007 receptie dameselftal i.v.m. 12½ jarig bestaan

Het jubilerend dameselftal.

Met ruim 130 bezoekers werd het jubileumfeest van de damesafdeling vv Oldenzaal een groot succes. In het clubgebouw zaten de negentien jubilerende dames en ene heer om half acht achter de tafel. Allemaal trés chic in zwart gekleed, een mooie bronzen vlinder pronkte op de revers. De gasten kwamen al feliciterend langs.

2 mei 2010 Roy Kuipers 500 wedstrijden in het eerste van vv Oldenzaal.

Roy werd op 25 september 1978, op zesjarige leeftijd, lid van vv Oldenzaal. Hij maakte als zeventienjarige zijn debuut in het eerste  elftal.

Op 2 mei 2010 speelde hij zijn vijfhonderdste wedstrijd. Een unieke prestatie. Hij werd dan ook terecht groots gehuldigd. Een erehaag, blijvende herinneringen, bloemen, een bord langs het hoofdveld en felicitatie van zijn trouwste supporters, zijn ouders, (zie foto) en later een erewedstrijd waren zijn deel. Hij werd drie keer met vv Oldenzaal kampioen en twee keer genomineerd voor sportman van het jaar. Roy Kuipers het boegbeeld van vv Oldenzaal van de afgelopen vijftien jaar.

9 mei 2010 VV Oldenzaal kampioen van de 4e klasse A

Door verlies van koploper DSVD en zelf op de laatste speeldag van hekkensluiter Bentelo te winnen werd vv Oldenzaal kampioen en promoveerde naar de 3e klasse.

Dolle vreugde na het behalen van het kampioenschap.

VV Oldenzaal wint de loterij van de VriendenCup en speelde 4 juli 2012 tegen Ajax.

De VriendenCup is een initiatief van Ajax en de VriendenLoterij. Bij de trekking kwam vv Oldenzaal als gelukkige uit de bus en als prijs mocht de club een thuiswedstrijd  tegen landskampioen Ajax spelen. De thuisploeg had geen schijn van kans en verloor met 0-11. Maar daar zullen de spelers, begeleiding en leden van de club niet wakker van liggen. Zij kunnen terugkijken op een fantastische avond. De 3.500 toeschouwers hebben volop genoten van het fijne weer, het snelle spel van de Ajaxieden, de mooie doelpunten en de geweldige ambiance voor Oldenzaalse begrippen. Het duel stond onder leiding van de Oldenzaalse topscheidsrechter Björn Kuipers. 

Samen met Ajax op de foto.

Nieuwjaarsreceptie 2014.

De nieuwjaarsreceptie was het startsein van een geweldig jubileumjaar. Het jubileumboek, reünie, receptie gevolgd door de feestavond, vele toernooien, het jeugd WK, VV Oldenzaal tegen FC Twente, jubileumconcert, sportcafé en het eindfeest waren de hoogtepunten van de feestvierende vereniging.   

Met dank aan de jubileumcommissie vanaf links: Herman Nijkamp, Pieter Dollekamp, Sandra Pool, Ben Geerding en John de Jong.