24 mei 1984 VV Oldenzaal 70 jaar

VV Oldenzaal 70 jaar: een vereniging met 550 leden.

Bestuur 
Bovenste rij vanaf links: Tonnie Oude Alink, Harry Slaghuis, Gerrit Vasterink en Hennie Pool
Midden vanaf links: Wim Boersma, Gerrit Meers en Johan Weierink
Voorste rij vanaf links: Henk Leuwerink, Maarten van Staalduinen, Ria Lempsink-Wekking en Huub Velthuis. 
Vv Oldenzaal organiseerde van 1982 tot en met 1990, in samenwerking met de Twentsche Courant-Vizier op Noord Oost Twente en de Stichting De Thy een stratenvoetbaltoernooi voor de wijkbewoners van de Thy. 
De officiële naam van het toernooi werd: “Theedoektoernooi” genoemd naar het kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Sjef Sales, wiens creatie in het midden lag van winkelcentrum de Thij. Later werd de “theedoek” verplaatst naar de rotonde bij de brandweerkazerne aan Ossenstraat.

F.C. Morslaan werd de eerste kampioen van het theedoektoernooi. 

En verder: werd op 12 oktober 1985 het jeugdhome geopend. Werd tijdens de algemene ledenvergadering op 6 oktober 1986 Jan Pierik gekozen tot voorzitter. Hij volgde Maarten van Staalduinen op. Werd Hennie Hendriksen met ingang van seizoen 1987-1988 trainer. Besloot op 6 februari 1987 de Algemene Ledenvergadering te stoppen met prestatiegericht voetbal op zaterdag. Vierde in 1989 vv Oldenzaal haar vijfenzeventig jarig bestaan.


Gerrit Eissink overhandigt voorzitter Jan Pierik een plaquette namens de Sportraad Oldenzaal. Naast Jan Pierik, Hennie Pool, Ben Gering, Wim Moes en Bertus Pool.

6 mei 1990 Op de laatste speeldag werd Oldenzaal 1 kampioen.

Door de enige concurrent PJ uit Losser in een rechtstreeks duel met 1-0 te verslaan, konden de Oldenzalers de kampioensvlag uithangen en mogen zij zich kampioen van de vierde klasse A bij de zondagamateurs noemen. Een dolgelukkige trainer Hennie Hendriksen verklaarde na afloop dat er voor hem niets mooier is dan met een kampioenschap afscheid te nemen. Jos Kattenpoel Oude Heerink volgt hem op. V.V. Oldenzaal won in een uitermate spannende, maar zeker geen goede wedstrijd van PJ door een eigen doelpunt van Edwin Zwijnenberg. Hij kopte in de 33ste minuut de bal op ongelukkige wijze langs zijn eigen doelman, nadat Roy Kuipers de bal na een verre inworp verlengd had. Na twintig jaar promoveerde VV Oldenzaal naar de derde klasse.

Staande vanaf links: Johan Steenbeeke, Henk Nijkamp, Hennie Hendriksen, Gerrit Wellink, Paul Oude Alink, Rudie Nijland, John Geelen, Tim Lempsink, Hans Hoffmann, Peter Haarhuis, Hennie Lempsink, Eric Zoontjes en Hermann Frijters.
Voorste rij vanaf links: Ronald Wienk, Pieter Dollekamp, Henk Kraster, Martin Schröder, August Hoffmann, Peter Kleefman, Jos Ankoné, Roy Kuipers, René Weusthof en Frans Hoffmann 

Het eerste elftal seizoen 1991/1992.
Op 3 april, na 17 competitie wedstrijden, nam Hennie Hendriksen het roer over van  trainer Jos Kattenpoel Oude Heerink. Ondanks de  trainerswisseling degradeerde Oldenzaal naar 4e klasse.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 5 oktober 1992 neemt Willy Ahlers (links) de voorzittershamer over van Maarten van Staalduinen, die na het aftreden van Jan Pierik in 1990 als ad-interim voorzitter nogmaals de kar trok.