Oktober hypotheekadvies-maand

Is de hypotheekrente meer dan 4,5%, dan is het mogelijk om de hypotheeklasten met 50% verlagen. Er zijn verschillende redenen om te berekenen of het oversluiten van uw hypotheek loont. Loopt de rentevaste periode af? Is de huidige hypotheekrente lager dan de rente waartegen uw hypotheek is afgesloten? Vervalt de rentekorting bij de huidige geldverstrekker?
De voordelen van het oversluiten van de hypotheek zijn: betere voorwaarden, lagere maandlasten en extra bestedingsruimte voor bijvoorbeeld een verbouwing of andere investering. U adviseur berekent vrijblijvend hoe groot uw voordeel kan zijn.
Moet u binnenkort een nieuwe renteperiode voor uw hypotheek kiezen? Jaarlijks moeten ruim een half miljoen huizenbezitters opnieuw een rentekeuze maken voor hun hypotheek, omdat hun huidige rentevast periode afloopt. Veel mensen maken die keuze vrij laconiek. Dat is niet verstandig. De keuze van een rentevast periode heeft namelijk een immense invloed op de maandelijkse lasten.
Veel mensen kiezen een rentevast periode vaak op slechts één enkel argument. Bijvoorbeeld: wij gaan voor de laagste maandlasten en kiezen daarom voor 1 jaar rentevast. Of een ander veelgehoorde keuze: ik hou van zekerheid en kies dus voor 20 jaar vaste rente. Maar wist u dat mensen die nu voor een rente van 20 jaar vast kiezen tot maar liefst 75% meer betalen dan voor een rentevast periode van 1 jaar?
We noemen zeven aspecten die een rol spelen voor een verstandige keuze. Een juiste rentekeuze kan u jaarlijks vele duizenden euro’s voordeel opleveren. Vandaar dat wij het verstandig vinden u bij uw renteherziening te helpen bij het maken van een gedegen afweging. Het actuele renteverschil tussen korte en lange rente (de rentestructuur);
Deze aspecten komen aan bod: De actuele rentestand ten opzichte van het historisch gemiddelde (de rentevisie); de soort hypotheek of hypotheekdeel (bijvoorbeeld aflossingsvrij, annuïtair of (bank)spaarhypotheek) waar u een rentebeslissing over neemt; het aantal jaren dat u nog in de huidige woning denkt te blijven wonen; de gemaakte rentekeuzes bij andere hypotheekleningen die onderdeel uitmaken van uw totale hypotheek; de hoogte van uw maandelijkse hypotheeklasten ten opzichte van uw gezinsinkomen dan wel uw vermogen in de komende jaren en uw persoonlijke voorkeur: hoeveel bent u bereid extra te betalen voor de zekerheid van een lange(re),vaste rente?
Uiterlijk drie maanden voordat u een nieuwe rentevast periode dient te kiezen, krijgt u via de geldverstrekker van uw hypotheek een signaal dat u die keuze moet gaan maken. Ook als die hypotheek destijds niet via ons kantoor is afgesloten ondersteunen we u graag. Mocht u onze persoonlijke hulp willen inschakelen, dan zijn we daartoe graag bereid. Een eerste adviesgesprek over de keuze van een nieuwe hypotheekrente is gratis, ongeacht de vraag waar u destijds uw hypotheek heeft afgesloten.

De maand oktober is uitgeroepen tot Oktober hypotheekadvies maand. Dit betekent dat er iedere zondag in oktober van 12 tot 16 uur een inloopmiddag is. U kunt dan alvast uw eerste vragen stellen en indien van toepassing een vervolgafspraak maken.

Edwin Loohuis