Jeugdsparen: Slim sparen voor uw (klein) kind

Ouders en ook grootouders willen natuurlijk dat hun kleine spruit later niets tekort komt. Daarom openen ze vaak na de geboorte van het kind een spaarrekening, om bijvoorbeeld te sparen voor de studie van het kind, een eigen huis, etc.
Een leuke knuffel of een mooie spaarpot, hoort daar zeker bij. Maar het presentje moet geen reden zijn om te kiezen voor een bepaalde spaarvorm. De rentevergoeding en mogelijkheden van de rekening leveren op lange termijn meer op dan die leuke knuffel.
Ik heb hieronder een paar interessante spaarmogelijkheden voor u neergezet.

Zilvervloot sparen
Deze spaarrekening is terug van weggeweest, een zeer aantrekkelijke spaarvorm om direct bij de geboorte af te sluiten. Naast een variabele rentevergoeding over het opgebouwde tegoed, ontvangt u ook nog een premie van 1% per gespaard jaar met een maximum van 10%. Op de 18e verjaardag van uw (klein) kind wordt het spaartegoed met de premie uitgekeerd. Het maximaal te sparen bedrag per jaar is €600,-.

Rekenvoorbeeld
inleg 18 jaar x € 600,- € 10,800,00
maximale premie € 1.080,00
totale rente over 18 jaar
op basis van 1,65% € 1.862,17
totaal uitgekeerd aan uw
(klein) kind na 18 jaar € 13,742,17

Eigen Huis Sparen
Tot voor kort was het kopen van een eigen woning voor veel mensen mogelijk. Een hypotheek afsluiten was eenvoudig en de huizenprijzen bleven stijgen. Maar tijden zijn veranderd en een eigen huis is geen vanzelfsprekend meer.
Daarom is er een Eigen Huis Sparen, om vast voor uw (klein)kind te sparen.

Een Eigen Huis Sparen werkt zeer eenvoudig. U stort een bedrag naar keuze op de spaarrekening en spaart daarna verder. Hiervoor geldt een hoge rente van momenteel 1,8%. Het is altijd beschikbaar. Er wordt alleen 0,5% opnamekosten betaald indien de opname van het bedrag niet wordt gebruikt voor eigen of huurhuis.
Twee aantrekkelijke spaarrekeningen voor uw (klein) kind.