Inzicht in de financiele administratie wordt belangrijk voornemen 2015

Afvallen staat ook dit jaar weer met stip bovenaan de lijst van goede voornemens voor 2015. Circa acht op de tien Nederlanders maken dit jaar weer goede voornemens. Meer Nederlanders (52%) maken dit jaar voornemens op het gebied van het bijhouden van de financiële administratie.
Steeds meer Nederlanders willen meer overzicht over hun financiën krijgen. Vorig jaar had nog 47% van de Nederlanders het voornemen om de financiële administratie beter bij te houden nu is dat 52%. Het ‘huishoudboekje’ wordt vaak genoemd, maar dat zijn de dagelijkse inkomsten en uitgaven, veel mensen willen ook een beter inzicht in hun huidige en toekomstige financiële situatie.

Met de komst van internet veel versnippering
Een veel gehoorde klacht is dat mensen overal wat hebben lopen. De betaal- en spaarrekening loopt bij de bank, de verzekeringen bij een intermediair, de hypotheek wellicht weer ergens anders, het pensioen via de werkgever, wellicht nog een product via internet gesloten, etc., etc. Men is het overzicht kwijt en daar komt bij dat binnen een gezin of de man of de vrouw zich vaak op de financiën richt.

Rust door overzicht
Misschien wilt u ook meer grip op uw financiën. Overweeg dan eens om een financieel plan te laten maken. Daarmee krijgt u een overzicht over al uw financiën: inkomsten en uitgavenpatroon, uw bezittingen, uw schulden en alle financiële maatregelen die u tot nu toe heeft getroffen. Zo’n overzicht geeft u rust en laat u zien waar uw risico’s en kansen liggen.

Regie
Met een financieel plan zorgt u bovendien voor oplossingen die nodig zijn voor verschillende levensfasen. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat u mooie toekomstplannen kunt verwezenlijken? En wat kunt u doen om inkomensdaling bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid te beperken?
Zorg dat de goede voornemens niet tegelijk met de kerstboom uit huis verdwijnen maar kom langs voor een vrijblijvend gesprek.
Rest mij u om u te bedanken voor het lezen van mijn columns dit jaar en ik wens u namens het team van Regiobank/Loohuis financieel advies voor 2015, veel geluk, liefde, gezondheid en alles wat het leven mooi kan maken.