Een andere bank…

Voor de meeste Oldenzalers zit de welverdiende vakantie er weer op en is men teruggekomen met een koffer vol leuke vakantie herinneringen. Maar hoe leuk de vakantie ook is geweest, hoe fijn de cultuur daar ook was, het is ook altijd weer prettig om thuis te komen. Je eigen comfortzone, met je eigen bed, je eigen bank, etc.
Als de koffers zijn uitgepakt, de was is gedraaid en u nestelt zich op de bank, kunt u zich toch eens afvragen of die bank nog wel zo lekker zit. Is dit nog wel die comfortabele bank, zit die nog wel fijn en past die nog wel bij mij? Nou zult u zich wellicht afvragen of ik van beroep ben veranderd en meubelverkoper ben geworden, maar niets is minder waar. Per 1 februari hebben wij samen met de heren Padberg de Regiobank aan de Wilhelminastraat 25. Hier hoor ik regelmatig verhalen van mensen dat hun bank niet meer bij hun past. Een gebrekkige service, een lage spaarrente of het wegvallen van het vertrouwen in je eigen bank maakt dat mensen kritischer naar hun eigen bank kijken. Dus veel meer mensen stellen zich nu de vraag of het niet beter is om eens over te stappen naar een andere bank.
Waarom overstappen naar een andere bank? Enige tips:

De huidige bank geeft weinig rente
In deze tijd van dalende rente kijken mensen nauwkeuriger naar hun rente op de spaarrente. Al zijn de verschillen een paar tiende procent het loont de moeite om de spaarrekening over te zetten.

Internetbankieren
Internetbankieren is een prachtig hulpmiddel voor klanten om hun financiën goed te kunnen volgen. Het is een hulpmiddel en bij sommige banken is het een vereiste. Er is bijvoorbeeld geen mogelijkheid meer om aan de balie een overboeking te doen. Veiligheid is voor mensen soms ook een reden om hun spaarrekening los te koppelen van het internetbankieren.

Kosten
De kosten van het betalingsverkeer verschillen enorm onder banken. Het is zeker lonend om uw maandelijkse kosten eens goed tegen het licht te houden.

Is een bank nog wel een bank
Banken zijn groot geworden door het beheren van spaargeld en uitzetten van hypotheken. Banken komen steeds verder van hun klanten af te staan. Was het enkele jaren geleden zo dat er grote afstortapparaten en geldautomaten in de bankhal werden geplaatst. Er zijn nu zelfs banken waar, als je geld wilt storten, ze je doorverwijzen naar een GW-kantoor. Daar mag je het geld storten en zij boeken het weer door op je spaarrekening.

Slechte service van je bank
Een onderschat probleem is het serviceniveau van banken. Voorbeelden hiervan zijn: het terugtrekken van banken uit kleinere plaatsen, voor het maken van een hypotheekafspraak ben je weken verder, geen kasfunctie meer hebben als bank. Allemaal zaken die het serviceniveau onder druk zetten. Mocht u bovenstaande herkennen en u speelt met de gedachte om eens van bank te veranderen. Wandel dan eens vrijblijvend bij ons binnen. Onder het genot van een kop koffie leggen wij uit wat wij voor u kunnen betekenen.