Koop geen woning zonder tussenkomst van een makelaar

Kock Van Benthem

Het komt zo aantrekkelijk en stoer over. Zelf een woning kopen of verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Het is immers een courant huis, gemakkelijk te verkopen. Geen bordje 'Te Koop' in de tuin en de niet betaalde courtage is snel verdiend.
Het kopen van een woning gaat om meer dan een brok stenen op een stuk grond, waar een X-bedrag voor wordt betaald. Het gaat om wat een woning in zijn totaliteit te bieden heeft. Daar moet je de goede koper voor vinden.
Het gaat in eerste instantie om de feitelijke eigenschappen van de woning: grootte van de kavel, ligging, grootte van het huis, aantal kamers, garage, tuin, bereikbaarheid ga zo maar door.
Ook aan welk gevoel een huis appelleert: gezelligheid, jezelf kunnen zijn, ontplooiing, zorg voor het gezin, tot rust komen/privacy, de accu opladen, tuinieren of juist niet.
Daarnaast zitten er juridische, fiscale en financiële aspecten aan de verkoop van onroerend goed. Veel van deze valkuilen ken je als leek niet eens en je kunt er zomaar invallen. Dat geldt zowel voor de kopende als verkopende leek.
Schakel daarom altijd een makelaar in. Dit geeft het comfortabele gevoel dat je de juiste beslissing hebt genomen. Precies de woning die bij je past. Zowel wat het te bieden heeft als wat het uitstraalt. Je hebt de juiste prijs gebeurd of betaald. Je hebt allerlei mogelijke problemen goed gesondeerd en weten te voorkomen. Juridisch, fiscaal en financieel bleken er geen adders onder het gras te zitten, of je hebt die omzeild. Zodat je rustig in de kamer of tuin kunt zitten zonder in te zitten over die schoongrond-verklaring waar je even niet aan gedacht hebt, of problemen met de bank of fiscus.
Bovendien is een makelaar niet emotioneel gebonden aan de woning en kan hij hierdoor zaken rationeler beoordelen.
Al deze punten bij elkaar vormen de totale waarde van de woning. Je zou deze totaalwaarde het woonplezier van de woning kunnen noemen.
Bert Kock en Han van Benthem zijn makelaars die al vijftien jaar dit woonplezier tot hun bedrijfsfilosofie hebben gemaakt. Het is geen losse kreet, maar een concept, een manier van hoe je in het onroerend goed staat en er mee om wenst te gaan.
Zij hebben, naast het bekende bord in de tuin, de advertentie en dergelijke, enkele middelen ontwikkeld waarmee tijdens het koopproces het woonplezier op een duidelijke manier inzichtelijk wordt. Variërend van een foto- of videopresentatie tot een impressie van een stylist. De eigenschappen van de woning worden zo op een goede wijze en met de juiste aandacht uitgedragen. Als koper heb je daar op de best mogelijke wijze kennis van genomen en ervaren. Al tijdens de koop heb je het woonplezier ervaren.
Tijd om met volle teugen te genieten van je nieuwe woning.

KockvanBenthem Makelaars
Han van Benthem en Bert Kock