Archief - Zakelijk

Zakelijk
Start jubileumjaar Velco met diverse activiteiten

OLDENZAAL - Velco bestaat dit jaar 50 jaar. Het Oldenzaalse brand- en hulpverleningsbedrijf met een werkgebied in geheel Nederland is een innovatieve partij in een conservatieve markt. Op 9 februari 1968, startte grondlegger Bert Veltkamp (80) zijn activiteiten. Zoon Robbert die het bedrijf inmiddels heeft overgenomen, gaf exact 50 jaar later, het startsein voor het jubileumjaar waarin vele activiteiten zullen plaatsvinden. Tijdens een informele bijeenkomst bij Erve Hulsbeek kreeg hij van het personeel, onder het toeziend oog van zijn ouders, een retro Volkswagen T2 aangeboden, de voormalige servicebus van Velco in de beginjaren.

Velco vindt het belangrijk zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en biedt daarom de inwoners van Oldenzaal en omstreken, een cadeau aan in de vorm van een gratis AED- en reanimatietraining. Hiermee verwacht Velco een steentje bij te dragen aan zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de burgerhulpverlening in Oldenzaal. In een grote karavaan gaven zij tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht acte de préséance en werden hiervoor aan de bezoekers flyers uitgedeeld. Tevens is er een kleurplaatactie voor de jongste jeugd die hiermee onder andere een verjaardagsfeestje ‘brandje blussen’ of een ‘BHV-training met je klas’ kan winnen.

Jubileumfeest
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van het oefencentrum in het bedrijfspand aan de Hamburgstraat. De officiële opening vindt plaats tijdens een groots jubileumfeest voor genodigden later dit jaar. Gedurende dit feestelijke weekend, staat ook een familiedag op het programma voor gezinnen en vrienden van Velco. Daarnaast worden er door het jaar heen speciale bijeenkomsten met netwerkclubs georganiseerd alsmede de bekende ‘saté-middagen’ voor relaties. Tevens presenteert Velco zich tijdens de Boeskool is Lös.

Zakelijk Supermarkt EMTÉ aan Kloosterland De Essen aankomend jaar verder als COOP-supermarkt Afgelopen dinsdag hebben de supermarktbedrijven Jumbo en COOP bekendgemaakt hoe zij de 130 over te nemen EMTÉ-supermarkten, waaronder ook de vestiging aan Het Kloosterland op De Essen onderling gaan... Lees meer »