Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Bewoners van De Lutte maken zich op voor drie feestelijke Hellehondsdagen

DE LUTTE - Het weekend van 13, 14 en 15 juli staat het dorp in het teken van de 41e editie van de Hellehondsdagen. Veel vertrouwde activiteiten staan ook dit jaar weer op het programma, maar daarnaast zijn er ook enkele nieuwe onderdelen aan toegevoegd. Op de vrijdagavond wordt er afgetrapt met het Culinair Beachvolleybaltoernooi. Onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue strijden verschillende bedrijven uit De Lutte (en omgeving) op het Lutter Copacabana om de prijzen. Iets daarna wordt het startschot gelost voor een nieuwe editie van de mountainbikewedstrijd ‘Rondom de Hellehond’. De beklimming van de inmiddels beruchte ‘Col du Plexat’ en het ludieke commentaar van Charles Haarman zullen ervoor zorgen dat ook de wat minder sportieve toeschouwer zich geen moment zal vervelen. Nadat de prijzen zijn verdeeld, wordt het podium vrijgemaakt voor een gezellig feestje. Onder de naam ‘Hoch die Hände Wochenende’ zorgen DJ Timmie Tirol en DJ Rob Toonen voor een avondvullend programma met een Oostenrijks tintje.

De zaterdagochtend staat in het teken van de jeugd. Voor de kinderen van de basisschool worden de spectaculaire HelleGames gehouden op het evenemententerrein voor dorpshoes Erve Boerrigter. Hier is ook aan de allerkleinsten is gedacht, want tegelijkertijd begint het gratis kinderprogramma met leuke knutselactiviteiten. Rond het middaguur komt het Lutter brandweerkorps een demonstratie geven, waaraan de jeugd actief kan deelnemen. Tegelijkertijd wordt het Lutter Copacabana vrijgemaakt voor een nieuw onderdeel van de vertrouwde Beach Games, een toernooi waarbij families onderling de strijd aan kunnen gaan. Later in de middag begint in de Appelhof het gezellige Proef & Geniet. Een gezellig evenement waar verschillende foodtrucks hun culinaire kunsten komen vertonen. Proef & Geniet is dit jaar voor het eerst zowel op zaterdag als zondag te bezoeken.

Hardlopen door het groen
Aan het einde van de middag wordt het eerste startschot gelost voor weer een sportief onderdeel van de Hellehondsdagen, de Dorpsloop. Op vier verschillende afstanden kan jong en oud deelnemen aan deze hardloopwedstrijd. Dit jaar met een geheel vernieuwd parcours dat zowel door het dorp als door de groene omgeving gaat. Op zaterdagavond gaat in De Lutte de Hel weer los. De avond begint met de prijsuitreiking van de grote Lutter Dorpsquiz die een week voorafgaand aan de Hellehondsdagen heeft plaatsgevonden. Aansluitend kun je in de feesttent op het Oude Elferink Natuursteen Plein genieten van een avondvullend programma met muziek voor jong en oud. De aftrap wordt gedaan door DJ Bart Koopman en de hoofdact van de zaterdagavond zijn de Super Sundays! Zij spelen de grootste hits van grofweg de jaren ‘90 tot nu. Daarnaast komen alle bekende dance-classics en evergreens in hoog tempo voorbij.

Oldtimer tractoren
Op zondag, de slotdag van Hellehondsdagen, is er de hele dag vertier op verschillende plekken in het dorp. Al vroeg in de ochtend start de Hellehondwandeling. Een wandeltocht van zo’n acht kilometer die wordt afgesloten met een lekker ontbijt. Op het terrein voor dorpshoes Erve Boerrigter wordt er dan een kofferbakverkoop gehouden. Het evenemententerrein verandert in een rommelmarkt waarbij mensen vanuit de kofferbak van hun auto hun spulletjes aan de man proberen te brengen.
Op dat moment druppelt het terrein ook vol met oldtimer tractoren. Na een korte tentoonstelling vertrekken zij voor een mooie oldtimertocht door de omgeving van De Lutte.
De basisschooljeugd verdient ondertussen een zakcentje bij met het verkopen van speelgoed op de kleedjesmarkt of met een optreden als levend standbeeld. Verder staan er tal van verenigingen in de dorpskern opgesteld die proberen met een ludieke activiteit de clubkas te spekken.
Er wordt weer gevolleybald op het Lutter strand en de foodtrucks openen nog voor de middag ook alweer hun deuren. Na het middaguur vindt het onderdeel ‘Waar schijt de koe?’ plaats. Een loterij waarbij de koe bepaalt wie er in de prijzen gaan vallen.

De veiling
De Hellehondsdagen worden traditiegetrouw afgesloten met de Veiling. Ook dit jaar komen uitzonderlijke stukken onder de hamer van de beide veilingmeesters. De organisatie van de Hellehondsdagen houdt zich van harte aanbevolen voor suggesties voor deze veiling! Mocht u een interessant item in de aanbieding hebben, of gewoon een ludiek idee, stuur dan een e-mail naar mail@hellehondsdagen.nl.

Tweede feesttent
Een aantal enthousiaste Lutter zendpiraten heeft vorig jaar de koppen bij elkaar gestoken. Wat enkele maanden geleden begon als een vaag idee is inmiddels een veelbelovend nieuw onderdeel van de Hellehondsdagen. Tijdens het héle weekend is een extra feesttent in het dorp vinden. Vanuit deze feesttent slingert Zendertje Hellehond drie dagen lang zijn gezellige piratenhits de ether in.
Meer informatie over de Hellehondsdagen of aanmelden voor één van de activiteiten: www.hellehondsdagen.nl.

Foto: archieffoto.

Uitgaan & Cultuur Oldenzaal weer helemaal in kerstsfeer Winkelen in de gemoedelijke ambiance van kerst, met natuurlijk allerlei activiteiten voor jong en oud. Dit jaar zijn er twee weekenden 'Oldenzaal in Kerstsfeer': zaterdag 15 en zondag 16 december en... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent! De paniek was in menig kinderoog te zien toen Piet richting Engeland wilde varen. Maar Sinterklaas stak er een stokje voor en koerste toch richting Zaanstad. Daarna snelde hij door naar het zonnige... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rondstruinen en genieten van laatste zonnestralen op Twentse Landgoed Fair Bezoekers en standhouders van de Landgoed Twente Fair genoten zaterdag en zondag volop van al het goede dat Twente te bieden heeft en van een heerlijk najaarszonnetje. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kinderen gratis entree bij de Nuffe Tantes De Nuffe Tantes zijn een beetje verknipt! Ze hebben gewoon bedacht dat kinderen (6+) vanwege de herfstvakantie GRATIS naar hun voorstelling mogen in Stadstheater De Bond! De kleurrijke... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Concert basiliekkoor in St. Plechelmusbasiliek Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor (OLBK) geeft zondag 11 november om 15.30 uur een concert in de monumentale St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Enkele koorleden treden op als solist. Het koor... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Tweede editie Bloastoberfest groot succes De feestcommissie van O.C.V de Markloawen heeft zaterdag in Hotel Het Landhuis een geslaagd Bloastoberfeest neergezet. De bierpullen vlogen in het rond op de maat van de muziek van de Kamer van... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kunst in de Etalage: een bijzondere manier van kijken naar kunst Terwijl de herfst staat te popelen de omgeving te voorzien van een bont geschakeerd kleurenpalet, hebben tientallen kunstenaars de afgelopen weken gewerkt aan een bonte verzameling kunst. Zaterdag... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Samen werken tegen eenzaamheid met Kom erbij Festival Kunstcafé Oldenzaal en Cultuurlijk slaan de handen ineen om het taboe op eenzaamheid te doorbreken. Met het Kom erbij Festival hopen de organisatoren jong en oud door middel van diverse activiteiten... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zestigjarige Bonkenbarkapel op de Boeskool Zaterdag 25 augustus speelt de Bonkenbargkapel tijdens de Boeskool is Lös van 14.00 tot 17.00 uur op het hoofdpodium op de Groote Markt. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur In 97% van gemeenten wordt Burendag gevierd - Al ruim 550 buurten in Overijssel hebben zich aangemeld voor Burendag. Voor de dertiende editie zijn in het hele land al bijna 5.000 activiteiten aangemeld. Met nog anderhalve maand te gaan is het... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Tropisch warme en uitverkochte Fields of Joy was weer een festival voor het hele gezin Ongeveer tienduizend liefhebbers van een heerlijk festivalsfeertje genoten afgelopen zaterdagmiddag en -avond van een keur aan landelijk bekende en iets minder bekende artiesten tijdens het festival... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Heropening vernieuwde Palthe Huis met allerlei feestelijke activiteiten Na meer dan een jaar hard werken wordt op 14 juli museum het Palthe Huis officieel heropend. Eindelijk kunnen bezoekers, ook de minder validen, het museum bezoeken op een manier die past bij deze... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Tweede editie van Plein de Passion maakt mediterrane belofte waar De keus van de organisatoren van het culinaire wijnfeestje Plein de Passion om te kiezen voor de zuidelijke kant van het Plechelmusplein bleek een gouden greep. Enkele honderden gasten genoten drie... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Maxima’s Night Out 2018: met een programma vol heerlijke livemuziek het koningsweekend in Komende donderdagavond wordt alweer de vierde editie van Maxima’s Night Out gehouden. De organisatie heeft hierbij ingezet op een andere formule. Waar zich eerder om de 15 minuten een andere act... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zonnige Hulsbeeksdag trekt duizenden bezoekers die snakken naar de eerste zonnige dagen buiten De organisatie van de jaarlijkse Hulsbeekdag heeft het geweten dat de mensen snakken naar het voorjaar. Tot op de afrit van de A1 stonden de auto’s in de file om tot op één van de geïmproviseerde... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Songs in the footsteps of Bob Dylan met ‘Thirteen Weeks’ in Koetshuis OLDENZAAL - De akoestische band ‘Thirteen Weeks’ treedt komende zondag op in het Koetshuis in Oldenzaal en brengt in dit nieuwe programma ‘Songs in the footsteps of Bob Dylan’ songs met een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldenzaal Fashion Night Out op woensdag gezellige modekoopavond met modeshow Een groot aantal (mode)winkels in de Oldenzaalse binnenstad houdt woensdagavond 28 maart een extra mode koopavond van 18.00 tot 21.30 uur. Onder de noemer ‘Oldenzaal Fashion Night Out’ hebben zij... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Johanna ter Steege onthult spectaculaire Twentse theaterplannen tijdens Twents Festival voor de Korte Film bij Filmhuis Oldenzaal De tweede editie van het Twents Festival voor de Korte Film leverde voor het publiek een bijzondere middag op in De Bond. In totaal elf korte films, gemaakt door zowel professionals als amateurs,... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jongemannenkoor Oldenzaal geeft goed doel-concerten in Albanië Het Jongemannenkoor Oldenzaal gaat van 27 tot en met 30 april naar Albanië. De jongemannen geven een aantal concerten in de hoofdstad Tirana en de noordelijke stad Shkodra. In Shkodra werken de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Roadrunners zijn klaar voor nieuw seizoen en nieuwe leden zijn van harte welkom De Oldenzaalse scootmobielclub De Roadrunners houdt vrijdag 9 maart de jaarlijkse ledenvergadering in café Moatman aan de Ootmarsumsestraat. De vergadering is meteen ook de opening van het nieuwe... Lees meer »