Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Zonnig zomerconcours op manege Twents Ruitercentrum Het Hulsbeek

OLDENZAAL - Afgelopen weekend was het tijd voor het zomerconcours op het terrein van manege Twents Ruitercentrum Het Hulsbeek. Een heel sfeervol springconcours dat plaatsvond op een met prachtige eiken omzoomde buitenbak. Op zaterdagavond startten de volwassen manegeruiters en de mensen met hun eigen pony’s en paarden. Zij konden genieten van veel gezelligheid en imposante prestaties van de deelnemers, op een terrein waar de zon langzaam achter de bomen zakte en de meest prachtige kleuren liet zien. Ook op zondag werd er gestart. De dag begon al vroeg met de jongste ruiters die hun behendigheid te pony lieten zien in een wedstrijd die vooral om stuurmanskunst ging. Daarna was er ruimte voor de jongens en meiden om deel te nemen aan het springconcours dat in 4 categorieën plaatsvond.

Een van de deelnemers, José van de zaterdagavond vertelde: ‘Ik heb genoten van de gezelligheid en de goede momenten van de ruiters. Wat heb ik een respect voor de manegeruiters die de nieuwe paarden - die het Ruitercentrum nog maar kort geleden aangeschaft heeft – met zoveel geduld door het parcours loodsten. Ik heb ook genoten van mijn stalgenootje Stephanie die super reed op haar eerste parcours met haar paard Allegria. En natuurlijk van de twee meiden die lieten zien dat een Tinker-paard fantastisch kan leren springen, zelfs op een 90cm parcours! Zelf hielden mijn pony en ik het bij 50cm. Ik was heel blij met het foutloze rondje en het mooie tempo. Die paardrijlessen zijn niet voor niets geweest!’

Barbecue en prijzen
Ook andere ruiters waren blij met hun prestaties. Zo vertelde iemand anders: “ Ik was voor het eerst niet zenuwachtig én – toch wel de grootste prestatie – ik reed niet een keer verkeerd want ik had het parcours onthouden!” Wat ze er niet bij vertelde was dat ze heel netjes het parcours aflegde en gewoon een mooie wedstrijd liet zien. Het weekend werd afgesloten met een gezellige barbecue voor alle deelnemers van het weekend. Nu zijn er nog 1 week gewone lessen en daarna startten, wat menig manegeruiter het al-ler-leukste vindt van het hele jaar: de ruiterweken! Iedere deelnemer krijgt voor die week een ‘eigen’ pony of paard toegewezen waar je voor mag zorgen: poetsen, knuffelen, lessen rijden, spelletjes te paard spelen, lange buitenrittenrijden. Dit alles voor het ware Penny-gevoel! De inschrijving voor de ruiterweken zijn inmiddels gestopt. Alle dieren zijn voorzien van een liefhebbende ruiter. Wat zullen ze genieten! Uitslag zomerconcours zaterdag avond: 1. Nicole Zeijen, 2. Tessa Fischer, 3. Kim Hesselink. Eigen paarden: 30-50 cm: 1. Suzet Willemsen, 2. Sura Alhafidh. 70 cm: 1. Nicki Thijert, 2. Tess Dunhoft, 3. Sam Eijssink. 90 cm: 1. Sophie van der Woude. Uitslag zomerconcours zondag 15 juli. Behendigheid: 1. Meis Visser. Springen pony's groep A: 1. Lori Postma, 2. Is ze Bos, 3. Indira Meesters, 4. Jade Veldhof, 5. Lusanne Schabbink, 6. Romy Niks, 7. Aischa Schobaar, 8. Elisa Marini, 9. Lily Vollenbroek. Springen pony's groep B: 1. Megan Sepp, 2. Hayder Alhafidh, 3. Jaylinn Vollenbroek, 4. Robin Hilarius, 5. Mayke ten Voorde. Springen pony's groep C: 1. Sybel Hoekman, 2. Sanne Oosterveen, 3. Chimene Pelgrom, 4. Julia Kroeze. Springen paarden: 1. Lieke Koehorst, 2. Lieke Kraaijenzank, 3. Annies Pots.

Sport & Vrijetijd FC Berghuizen MO13-1 trotse kampioen Na het fluitsignaal in de wedstrijd tegen Sparta E MO13-1 klonk er een oorverdovend lawaai bij FC Berghuizen. FC Berghuizen MO13-1 is kampioen geworden na de overwinning op Sparta. Lees meer »
Sport & Vrijetijd FC Berghuizen MO13-1 in het nieuw FC Berghuizen is een team rijker: MO13-1. Een nieuw team dat voor een groot deel voor het eerst op groot veld uitkomt in de competitie. Het team bestaat uit enthousiaste meiden waarvan een aantal... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwe beker bij Karting Against Cancer Maar liefst twintig bedrijven stonden donderdagavond aan de start van de derde editie van Karting Against Cancer. Na een training en kwalificatie streden ze in een 1-uurs race op Kartbaan Oldenzaal... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mountainbike clinic en funwedstrijd voor schooljeugd MTB Het Twentse Ros houdt een uitgebreid mountainbike weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september op het Hulsbeek in Oldenzaal. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dames Vrouwen Netwerk tennissen Het Vrouwen Netwerk Oldenzaal hield afgelopen week een tennistoernooi. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Uitstekende resultaten zwemmers OZ&PC Onlangs hebben vier zwemmers van OZ&PC deelgenomen aan de Speedo Jaargangfinale in Dordrecht. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Stoere kampioenen bij KV DeToekomst Afgelopen zaterdag waren de persoonlijke kampioenschappen voor de jeugdleden van KV de Toekomst. De jeugd onder mooie weersomstandigheden goede resultaten neergezet. Iedereen heeft een medaille... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Indrukwekkende Samenloop voor Hoop bewijst dat heel Oldenzaal iets wil doen tegen kanker Afgelopen weekend namen bijna 1700 wandelaars, verdeeld over 82 teams, deel aan de SamenLoop voor Hoop Oldenzaal. Mede-organisator Anke Markslag was er van begin tot eind bij en maakte een verslag. ‘... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Twintigste editie MTB-wedstrijd Rondom de Hellehond tijdens Hellehondsdagen met duo-race als primeur Liefhebbers in Twente van de mountainbike-sport kijken er al reikhalzend uit naar de 20ste editie van Rondom de Hellehond in De Lutte op vrijdag 13 juli. Traditiegetrouw wordt vlak na de opening van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Volleybalsters De Esch I kampioen Klasse 3B WICO Bij de Dames Volleybal klasse 3B van de WICO van de O.V.V. te Oldenzaal, was de kampioen na de vorige speelronde al bekend; De Esch 1. Als ware kampioenen werd ook de laatste wedstrijd met 3-0... Lees meer »
Sport & Vrijetijd De JO-11 vv Oldenzaal voorjaarskampioen Ongeslagen de kampioenstitel binnenhalen. Dat deden de spelers van de JO-11 van de voetbalvereniging Oldenzaal. Afgelopen dinsdag speelde het team de beslissingswedstrijd tegen Avanti Wilskracht. Ze... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Amos naar Alpe d’Huzes in strijd tegen kanker Ook dit jaar zal er een afvaardiging uit De Lutte meedoen aan Alpe d’Huzes 2018. De kameradengroep Amos, welke een kleine dertig jaar geleden vanuit de voetbal is ontstaan, heeft namelijk besloten om... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Elfde Internationaal U11-toernooi Quick ‘20 met opnieuw ‘Champions League’-namen Met 28 ploegen uit negen Europese landen is weer sprake van een topdeelnemersveld tijdens de elfde editie van het Internationale U11-toernooi van Quick ’20, dat zaterdag 2 en zondag 3 juni wordt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kinderen lopen alvast warm voor SamenLoop Leerlingen van de Oldenzaalse basisscholen werden vorige week verrast door het bezoek van de kinderloopcommissie van SamenLoop voor Hoop. Vooral de aanwezigheid van de mascotte Boescoolie zorgde... Lees meer »
Sport & Vrijetijd International Harlequins Charity Cup voor Stichting Kans voor een Kind Nog iets meer dan een week te gaan en dan staat zondag 20 mei ' The International Harlequins Charity Cup 2018' op het programma. Voor de eerste keer organiseren de Harlequins een internationaal... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kinderen Columbus Junior in beweging Columbus Junior heeft met de kinderen van de verschillende BSO-vestigingen in Oldenzaal en Losser een sportdag gehouden. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judith Engberink beleeft met haar 250ste wedstrijd een bijzondere mijlpaal bij FC Berghuizen Vrouwen Tegen de wil van haar ouders begonnen bij het kaboutervoetbal van LSV toen ze vier jaar oud was, heeft Judith Engberink vanaf haar 16de de overstap gemaakt naar het vrouwenvoetbal van FC Berghuizen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Badmintondiploma kinderen bij BoesCoolFit Afgelopen vrijdag deden zeven kinderen van diverse basisscholen in Oldenzaal examen voor hun basis diploma badminton. Helaas waren op deze laatste BoesCoolFit dag vier kinderen verhinderd. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Voetballertjes vv Oldenzaal oefenen met FC Twente-speler Laukart Onder toeziend oog van FC Twente speler Alexander Laukart hield de vv Oldenzaal afgelopen maandag een voetbalclinic voor de jongste jeugd op Sportpark de Thij. De kinderen werden opgedeeld in drie... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lotte Bruggeman dingt mee naar deelname in Expeditie Robinson De eerste herinneringen van de Oldenzaalse Lotte Bruggeman aan Expeditie Robinson zijn van het seizoen in 2010. Vanaf dat moment is zij een trouwe kijker, omdat het spel en de strijd haar intrigeren. Lees meer »