Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Kinderen lopen alvast warm voor SamenLoop

OLDENZAAL - Leerlingen van de Oldenzaalse basisscholen werden vorige week verrast door het bezoek van de kinderloopcommissie van SamenLoop voor Hoop. Vooral de aanwezigheid van de mascotte Boescoolie zorgde ervoor dat ook de kinderen alvast enthousiast warm lopen voor de wandelestafette op Het Hulsbeek voor het KWF. Het belooft op 22 en 23 juni een bijzonder evenement voor jong en oud te worden. Daarvoor hebben zich inmiddels al meer dan 75 teams ingeschreven, waardoor het totale aantal deelnemers ruim boven de twaalfhonderd zal zijn. Daarnaast zijn veel Oldenzalers en clubs betrokken bij de activiteiten die het wandelevenement omlijsten. De kinderen nemen daarbij een bijzondere plaats in. Er zijn op zaterdag 23 juni kinderlopen voor kinderen van groep 1 tot en met 6 van de basisscholen en voor de groepen 7 en 8. De start is om 10.30 uur voor de jongste kinderen. Na de warming up onder leiding van dansschool Lisa is er een wandeltocht over het parcours van 24 minuten.

Voor de kinderen van groep 7 en 8 start de loop om 13.00 uur. Voorafgaand is er een openingsact verzorgd door taekwondoka van Hantei, freerunners van gymvereniging Quick en TWOB (circusartiesten), begeleid door een liveband op het podium. Aan de kinderlopen is een uitgebreid randprogramma gekoppeld, waaraan wordt meegewerkt door onder andere Tennisschool Niek Schothuis (beachtennis), OCP (outdooractiviteiten), Twentse Ros (MTB), Harlequins (beachrugby), Quick (freerunners, Tumbling), circus Tubantino en mirrewinterhoormblazers. Ook is er een knutsel- en schminkhoek. Om mee te kunnen lopen kunnen de kinderen zich tot 15 juni opgeven via het inschrijfformulier wat ze op school. Hebben gekregen of via www.slvholdenzaal.nl.

Leuke prijs
Eigenlijk zijn de kinderactiviteiten in het kader van SamenLoop voor Hoop al gestart. Alle leerlingen van groep 1 tot en met 6 van de Oldenzaalse basisscholen hebben een kleurplaat gekregen die speciaal door Roy Vogelzang is ontworpen voor de KinderLoop. De drie mooiste ingekleurde exemplaren krijgen een leuke prijs. Alle ingeleverde kleurplaten worden op 23 juni op Het Hulsbeek opgehangen aan een 'waslijn' tussen de bomen aan het wandelparcours.

Klusjes tegen vergoeding
De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen doen tijdens de scholensportdag op 14 juni mee aan de zogenaamde samenloopcross, waarbij ze in teams in 24 minuten een zo groot mogelijke afstand proberen te overbruggen. Daarvoor kunnen ze zich laten sponsoren voor een vast bedrag per kilometer om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het KWF. De kinderloopcommissie van SamenLoop voor Hoop wezen de kinderen er op dat ze ook andere acties kunnen ondernemen om geld in te zamelen. “Te denken valt aan klusjes tegen een kleine vergoeding, lege flessen inzamelen, cupcakes bakken en verkopen, auto’s wassen of muziek maken op straat.”

Sport & Vrijetijd Ruiters strijden voor de winst van het Vlinderkind Het is inmiddels een traditie op manege Twents Ruitercentrum Het Hulsbeek: de helft van het startgeld van het laatste concours van het jaar is voor Stichting Vlinderkind. “Dat voelt heel goed”,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Leer hardlopen bij Huub van Langen Huub van Langen verzorgt vanaf 6 januari een cursus hardlopen (januari-april). Onder wekelijkse begeleiding train je samen met anderen in een kleine groep en loop je in vier maanden naar 45 tot 60... Lees meer »
Sport & Vrijetijd FC Berghuizen MO13-1 trotse kampioen Na het fluitsignaal in de wedstrijd tegen Sparta E MO13-1 klonk er een oorverdovend lawaai bij FC Berghuizen. FC Berghuizen MO13-1 is kampioen geworden na de overwinning op Sparta. Lees meer »
Sport & Vrijetijd FC Berghuizen MO13-1 in het nieuw FC Berghuizen is een team rijker: MO13-1. Een nieuw team dat voor een groot deel voor het eerst op groot veld uitkomt in de competitie. Het team bestaat uit enthousiaste meiden waarvan een aantal... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwe beker bij Karting Against Cancer Maar liefst twintig bedrijven stonden donderdagavond aan de start van de derde editie van Karting Against Cancer. Na een training en kwalificatie streden ze in een 1-uurs race op Kartbaan Oldenzaal... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mountainbike clinic en funwedstrijd voor schooljeugd MTB Het Twentse Ros houdt een uitgebreid mountainbike weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september op het Hulsbeek in Oldenzaal. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dames Vrouwen Netwerk tennissen Het Vrouwen Netwerk Oldenzaal hield afgelopen week een tennistoernooi. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zonnig zomerconcours op manege Twents Ruitercentrum Het Hulsbeek Afgelopen weekend was het tijd voor het zomerconcours op het terrein van manege Twents Ruitercentrum Het Hulsbeek. Een heel sfeervol springconcours dat plaatsvond op een met prachtige eiken omzoomde... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Uitstekende resultaten zwemmers OZ&PC Onlangs hebben vier zwemmers van OZ&PC deelgenomen aan de Speedo Jaargangfinale in Dordrecht. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Stoere kampioenen bij KV DeToekomst Afgelopen zaterdag waren de persoonlijke kampioenschappen voor de jeugdleden van KV de Toekomst. De jeugd onder mooie weersomstandigheden goede resultaten neergezet. Iedereen heeft een medaille... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Indrukwekkende Samenloop voor Hoop bewijst dat heel Oldenzaal iets wil doen tegen kanker Afgelopen weekend namen bijna 1700 wandelaars, verdeeld over 82 teams, deel aan de SamenLoop voor Hoop Oldenzaal. Mede-organisator Anke Markslag was er van begin tot eind bij en maakte een verslag. ‘... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Twintigste editie MTB-wedstrijd Rondom de Hellehond tijdens Hellehondsdagen met duo-race als primeur Liefhebbers in Twente van de mountainbike-sport kijken er al reikhalzend uit naar de 20ste editie van Rondom de Hellehond in De Lutte op vrijdag 13 juli. Traditiegetrouw wordt vlak na de opening van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Volleybalsters De Esch I kampioen Klasse 3B WICO Bij de Dames Volleybal klasse 3B van de WICO van de O.V.V. te Oldenzaal, was de kampioen na de vorige speelronde al bekend; De Esch 1. Als ware kampioenen werd ook de laatste wedstrijd met 3-0... Lees meer »
Sport & Vrijetijd De JO-11 vv Oldenzaal voorjaarskampioen Ongeslagen de kampioenstitel binnenhalen. Dat deden de spelers van de JO-11 van de voetbalvereniging Oldenzaal. Afgelopen dinsdag speelde het team de beslissingswedstrijd tegen Avanti Wilskracht. Ze... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Amos naar Alpe d’Huzes in strijd tegen kanker Ook dit jaar zal er een afvaardiging uit De Lutte meedoen aan Alpe d’Huzes 2018. De kameradengroep Amos, welke een kleine dertig jaar geleden vanuit de voetbal is ontstaan, heeft namelijk besloten om... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Elfde Internationaal U11-toernooi Quick ‘20 met opnieuw ‘Champions League’-namen Met 28 ploegen uit negen Europese landen is weer sprake van een topdeelnemersveld tijdens de elfde editie van het Internationale U11-toernooi van Quick ’20, dat zaterdag 2 en zondag 3 juni wordt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd International Harlequins Charity Cup voor Stichting Kans voor een Kind Nog iets meer dan een week te gaan en dan staat zondag 20 mei ' The International Harlequins Charity Cup 2018' op het programma. Voor de eerste keer organiseren de Harlequins een internationaal... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kinderen Columbus Junior in beweging Columbus Junior heeft met de kinderen van de verschillende BSO-vestigingen in Oldenzaal en Losser een sportdag gehouden. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judith Engberink beleeft met haar 250ste wedstrijd een bijzondere mijlpaal bij FC Berghuizen Vrouwen Tegen de wil van haar ouders begonnen bij het kaboutervoetbal van LSV toen ze vier jaar oud was, heeft Judith Engberink vanaf haar 16de de overstap gemaakt naar het vrouwenvoetbal van FC Berghuizen... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Badmintondiploma kinderen bij BoesCoolFit Afgelopen vrijdag deden zeven kinderen van diverse basisscholen in Oldenzaal examen voor hun basis diploma badminton. Helaas waren op deze laatste BoesCoolFit dag vier kinderen verhinderd. Lees meer »