Archief - Algemeen

Algemeen
Ut löp mooi met de döp van Carmelleerlingen

OLDENZAAL - Ook dit jaar is het Twents Carmel College aan de Potskampstraat weer inzamelpunt voor doppen. Harde kunststof doppen en kroonkurken kunnen, uiteraard gescheiden, worden afgeleverd bij de receptie. Mooi om te zien dat steeds meer mensen de weg inmiddels weten te vinden. Het aantal kilo’s ingeleverde kroonkurken steeg het afgelopen schooljaar van 1607 naar 2882 kilo. Dat betekende dat alleen al in het schooljaar ‘17 - ‘18 meer dan 1,2 miljoen keer iemand besloot het dopje niet weg te gooien! Én het leverde ook nog eens € 750,- op voor BoesCoolFit.
Dit jaar gaat de opbrengst van de kroonkurken naar De Koffie Club Oldenzaal. Deze club bestaat uit meer dan twintig jongeren die graag bij mensen een kopje koffie komen drinken die daar wel behoefte aan hebben. Niet alleen omdat déze mensen wel een leuk koffiemomentje kunnen gebruiken, maar ook omdat de jongeren zélf dit gewoon erg leuk vinden. Een fantastisch initiatief dat naadloos aansluit bij één van de doelstellingen van het inzamelen van de doppen, namelijk verbinden.

De opbrengst van de kunststof doppen ging afgelopen jaar naar Opleiding Geleidehond. Maar liefst 2445 kilo werd er ingezameld en dat leverde het mooie bedrag op van € 791,26!!! Dit jaar worden de ingezamelde doppen opgehaald door de familie Ter Wee uit Geesteren. Drie leden van het gezin Ter Wee lijden aan Myotone Dystrofie. MD is één van de meest voorkomende spierziektes in ons land. Toch is de ziekte minder bekend dan spierziektes als bijvoorbeeld ALS. De opbrengst van de kunststof doppen gaat naar onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Naast doppen zamelt de familie ook oude mobiele telefoons in. Ook die kunnen aan de Potskampstraat worden ingeleverd bij de receptie.
Het is het derde schooljaar dat de locatie Potskampstraat inzamelpunt is van doppen. Opleiding Geleidehond, Verjaardagsbox Oldenzaal en BoesCoolFit Oldenzaal werden blij gemaakt met een financiële bijdrage. Dit schooljaar zijn dus de Koffie Club Oldenzaal (kroonkurken) en Onderzoek MD (kunststof doppen) het goede doel.

Eerste cheque
Maandag zijn er al twee auto’s vol kunststof doppen opgehaald door de familie Ter Wee en donderdag is de eerste lading kroonkurken al weer afgeleverd bij Linders IJzer- en Metaalhandel, in totaal 569 kilo! René Wubben die al een bezoek van de Koffie Club Oldenzaal heeft gehad, bood donderdag Ruth Harmelink en Jamie Kerpisci de eerste cheque van 115 euro aan. Kent u iemand die blij zou worden van een kopje koffie van de Koffie Club Oldenzaal? Dan kunt u contact opnemen via koffiecluboldenzaal@gmail.com.

Algemeen Dagje Amsterdam dankzij compli’muntjes’ Een maand lang zijn de compli’muntjes’ onderwerp geweest van gesprek op het Twents Carmel College locatie Potskampstraat. Onlangs mochten 45 leerlingen een dagje naar Amsterdam. Zij hebben een... Lees meer »
Algemeen MST en BTK Kraamzorg starten warme overdracht De afdeling Moeder Kind van Medisch Spectrum Twente en BTK Kraamzorg zijn gestart met een warme overdracht van het ziekenhuis naar thuis. Dit houdt in dat de kraamverzorgende naar het ziekenhuis komt... Lees meer »
Algemeen Leerlingen De Leemstee nemen oude eed af Dertig leerlingen van basisschool De Leemstee zijn donderdag het verleden ingedoken. Ze brachten een bezoek aan het historische stadsarchief in het stadhuis. Het bezoek maakt deel uit van een nieuw... Lees meer »
Algemeen Kosse verrast met serenade Gouden medaillewinnaar Slagerij Kosse is zaterdag verrast door een muzikale felicitatie van koninklijke muziekvereniging Semper Crescendo. Totaal verrast ontving slager Leon Niekrake de serenade van... Lees meer »
Algemeen Kuipers Logistics is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel Kuipers Logistics uit Oldenzaal is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Overijssel. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze... Lees meer »
Algemeen Wisseling van de wacht in redactie De Glimlach Deze week is Bianca Hellemons begonnen als redacteur en fotograaf voor uw weekkrant De Glimlach. Zij neemt alle werkzaamheden over van Harry Jutten, die heeft besloten andere wegen in te slaan. Lees meer »
Algemeen Karting Against Cancer op Kartbaan Oldenzaal Het kart- en netwerkevent en tevens inzamelingsactie voor de stichting Against Cancer wordt dit jaar op 18 oktober gehouden op de kartingbaan in Oldenzaal door Mark Niemeijer, Maurice Kruse en Ton... Lees meer »
Algemeen Straatprijs postcodeloterij wordt door buurt besteed aan verfraaiing tuinen rond flats Begin dit jaar hebben een aantal inwoners van Johanna van Burenlaan de straatprijs van de postcodeloterij gewonnen. Door het Oranje Fonds is Impuls Oldenzaal gevraagd voor begeleiding door de... Lees meer »
Algemeen Open Huis Kaliber Kunstenschool Welke cursus ga jij volgen? Ontdek het op het open huis van Kaliber Kunstenschool. Wil je graag muziek maken, dansen of creatief bezig zijn? Kom dan eens kijken bij het open huis van Kaliber... Lees meer »
Algemeen Breedwijs als eerste Brede School in Nederland PBS gecertificeerd Afgelopen woensdag werd op feestelijk wijze gevierd dat de Brede School Zuid-Berghuizen als eerste in Nederland het certificaat PBS kreeg uitgereikt. Dit werd gevierd met alle kinderen, ouders en... Lees meer »
Algemeen Buurtbewoners Haerstraat timmeren nestkastjes voor koolmezen en tegen eikenprocessierupsen Afgelopen zaterdag had de buurtvereniging van de Haerstraat een heel bijzondere activiteit op het programma. In de garage van één van de bewoners was alles klaargezet om samen een twintigtal... Lees meer »
Algemeen Buurtfeest Fonteinstraat in teken van Verzorgingshuis De Scholtenhof Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse buurtfeest van de Fonteinstraat, twee jaar geleden omgedoopt tot Rue de la Fontaine. Wat voor andere buurten geldt, geldt ook hier, maar een bijzonder mooie... Lees meer »
Algemeen Optreden Russisch topkoor VRIJDAG 10 AUGUSTUS!! in Sint Plechelmus-basiliek OLDENZAAL - Het vier leden tellende ensemble ChoRuss treedt op 10 augustus op in de Sint Plechelmus-basiliek. Het concert begint om 19 uur. Het ensemble zingt geestelijke muziek uit de negentiende en... Lees meer »
Algemeen Optreden Russisch topkoor niet op 7 maar op 10 augustus!! Het concert van het Russisch ensemble ChoRuss is niet op 7 augustus, zoals vermeld in de Glimlach, maar op vrijdag 10 augustus. Lees meer »
Algemeen Het Oldenzaalse zomerfeest " De Boeskool is Lös' 6 dagen lang is Oldenzaal in de ban van het zomerfeest. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is er voor jong en oud van alles te beleven. Zo zijn er o.a. extra koopavonden, een braderie met 250... Lees meer »
Algemeen Vijf tips om fruitvliegjes uit keuken en de fruitschaal weg te houden Met dit warme weer vieren fruitvliegjes massaal feest in de keuken en rond de fruitschaal. Het zwermt dan ook van de adviezen en middeltjes om ze te bestrijden. Milieu Centraal zet 5 tips op een rij... Lees meer »
Algemeen Ook in vakantieperiode is er wekelijks geheugenspreekuur in Michgoriushuis Iedereen vergeet wel eens iets. Dat is geen reden om ongerust te worden. Maar wanneer u merkt dat de vergeetachtigheid toeneemt kan het prettig zijn om daar eens met een deskundige over te praten. Lees meer »
Algemeen College van burgemeester en wethouders vergaderen op bijzondere locaties ‘Verbinden door los te laten’, onder dit thema gaat het college van de gemeente Oldenzaal de komende vier jaar samen met inwoners en organisaties in de stad aan de slag. Het college zet in op het... Lees meer »
Algemeen Concert twee zussen tussen het fruit op fruitboerderij ‘t Duvelshofke OLDENZAAL - Judith Nijland en Nathalie Velthuis-Nijland zijn twee zussen uit Twente. Nathalie is eigenaresse van fruitkwekerij 't Duvelshofke in Oldenzaal. Judith is jazz-zangeres en toerde de... Lees meer »
Algemeen Vrijwilligers gezocht voor AutoMaatje Oldenzaal Vanaf komende week kan in Oldenzaal gebruik gemaakt worden van een ‘Automaatje’. AutoMaatje is een vervoersservice voor de minder mobiele Oldenzaler, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven... Lees meer »