Archief - Algemeen

Algemeen
Ut löp mooi met de döp van Carmelleerlingen

OLDENZAAL - Ook dit jaar is het Twents Carmel College aan de Potskampstraat weer inzamelpunt voor doppen. Harde kunststof doppen en kroonkurken kunnen, uiteraard gescheiden, worden afgeleverd bij de receptie. Mooi om te zien dat steeds meer mensen de weg inmiddels weten te vinden. Het aantal kilo’s ingeleverde kroonkurken steeg het afgelopen schooljaar van 1607 naar 2882 kilo. Dat betekende dat alleen al in het schooljaar ‘17 - ‘18 meer dan 1,2 miljoen keer iemand besloot het dopje niet weg te gooien! Én het leverde ook nog eens € 750,- op voor BoesCoolFit.
Dit jaar gaat de opbrengst van de kroonkurken naar De Koffie Club Oldenzaal. Deze club bestaat uit meer dan twintig jongeren die graag bij mensen een kopje koffie komen drinken die daar wel behoefte aan hebben. Niet alleen omdat déze mensen wel een leuk koffiemomentje kunnen gebruiken, maar ook omdat de jongeren zélf dit gewoon erg leuk vinden. Een fantastisch initiatief dat naadloos aansluit bij één van de doelstellingen van het inzamelen van de doppen, namelijk verbinden.

De opbrengst van de kunststof doppen ging afgelopen jaar naar Opleiding Geleidehond. Maar liefst 2445 kilo werd er ingezameld en dat leverde het mooie bedrag op van € 791,26!!! Dit jaar worden de ingezamelde doppen opgehaald door de familie Ter Wee uit Geesteren. Drie leden van het gezin Ter Wee lijden aan Myotone Dystrofie. MD is één van de meest voorkomende spierziektes in ons land. Toch is de ziekte minder bekend dan spierziektes als bijvoorbeeld ALS. De opbrengst van de kunststof doppen gaat naar onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Naast doppen zamelt de familie ook oude mobiele telefoons in. Ook die kunnen aan de Potskampstraat worden ingeleverd bij de receptie.
Het is het derde schooljaar dat de locatie Potskampstraat inzamelpunt is van doppen. Opleiding Geleidehond, Verjaardagsbox Oldenzaal en BoesCoolFit Oldenzaal werden blij gemaakt met een financiële bijdrage. Dit schooljaar zijn dus de Koffie Club Oldenzaal (kroonkurken) en Onderzoek MD (kunststof doppen) het goede doel.

Eerste cheque
Maandag zijn er al twee auto’s vol kunststof doppen opgehaald door de familie Ter Wee en donderdag is de eerste lading kroonkurken al weer afgeleverd bij Linders IJzer- en Metaalhandel, in totaal 569 kilo! René Wubben die al een bezoek van de Koffie Club Oldenzaal heeft gehad, bood donderdag Ruth Harmelink en Jamie Kerpisci de eerste cheque van 115 euro aan. Kent u iemand die blij zou worden van een kopje koffie van de Koffie Club Oldenzaal? Dan kunt u contact opnemen via koffiecluboldenzaal@gmail.com.

Algemeen Nieuwe hondenuitlaatservice HUS Oldenzaal In december vorig jaar is Oldenzaals enige hondenuitlaatservice, Waf, gestopt. Voor Jacqueline Vlutters uit Oldenzaal kwam dit juist op het moment dat ze haar loopbaan een wending wilde geven. Op... Lees meer »
Algemeen Jubilarissen bij Zij Actief De Lutte Zij Actief hield op 29 januari de jaarvergadering. Op deze vergadering werden 10 leden in het zonnetje gezet vanwege hun jubileum. Lees meer »
Algemeen Gemeente stelt € 10.000 beschikbaar voor kunstwerk Sanne Wevers rotonde Voor de realisatie van het kunstwerk op de Sanne Wevers-rotonde, een initiatief van het Twents Carmel college locatie Potskampstraat, stelt het college van burgemeester en wethouders maximaal € 10.... Lees meer »
Algemeen Doorgang Deurningerstraat - Langestraat in ere hersteld De gemeente heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar van het winkelcentrum In den Vijfhoek (Unibail Rodamco Westfield) om de doorgang tussen Hofstraat – Langestraat en de opening richting de... Lees meer »
Algemeen Handtekening onder nieuwe aanpak ‘vroegsignalering’ Met het aansnijden van een krentenwegge werd de ‘geboorte’ van een nieuwe samenwerking bezegeld. Zes Oldenzaalse partners tekenden donderdag 10 januari de intentieverklaring voor S.O.K.O., de... Lees meer »
Algemeen Hotel ’t Kruisselt De Lutte wint Gouden Zoover Award Hotel ‘t Kruisselt behoort tot 1 van de best beoordeelde accommodaties van het land. Lees meer »
Algemeen Infoavond BoesCoolFit Vanwege de start van een nieuw BoesCoolFit-seizoen wordt donderdag 17 januari een infoavond georganiseerd voor sportorganisaties, sportcoördinatoren, (vak)leerkrachten en ander geïnteresseerden in de... Lees meer »
Algemeen Nieuwe instrumenten voor de Boeskoolbloazers Laat het carnaval maar beginnen! Dat zullen de leden van de Boeskoolbloazers vast en zeker hebben gedacht toen ze vlak voor Kerst hun grote cadeaus al mochten uitpakken: nieuwe instrumenten. Lees meer »
Algemeen Dagje Amsterdam dankzij compli’muntjes’ Een maand lang zijn de compli’muntjes’ onderwerp geweest van gesprek op het Twents Carmel College locatie Potskampstraat. Onlangs mochten 45 leerlingen een dagje naar Amsterdam. Zij hebben een... Lees meer »
Algemeen MST en BTK Kraamzorg starten warme overdracht De afdeling Moeder Kind van Medisch Spectrum Twente en BTK Kraamzorg zijn gestart met een warme overdracht van het ziekenhuis naar thuis. Dit houdt in dat de kraamverzorgende naar het ziekenhuis komt... Lees meer »
Algemeen Leerlingen De Leemstee nemen oude eed af Dertig leerlingen van basisschool De Leemstee zijn donderdag het verleden ingedoken. Ze brachten een bezoek aan het historische stadsarchief in het stadhuis. Het bezoek maakt deel uit van een nieuw... Lees meer »
Algemeen Kosse verrast met serenade Gouden medaillewinnaar Slagerij Kosse is zaterdag verrast door een muzikale felicitatie van koninklijke muziekvereniging Semper Crescendo. Totaal verrast ontving slager Leon Niekrake de serenade van... Lees meer »
Algemeen Kuipers Logistics is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel Kuipers Logistics uit Oldenzaal is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Overijssel. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze... Lees meer »
Algemeen Wisseling van de wacht in redactie De Glimlach Deze week is Bianca Hellemons begonnen als redacteur en fotograaf voor uw weekkrant De Glimlach. Zij neemt alle werkzaamheden over van Harry Jutten, die heeft besloten andere wegen in te slaan. Lees meer »
Algemeen Karting Against Cancer op Kartbaan Oldenzaal Het kart- en netwerkevent en tevens inzamelingsactie voor de stichting Against Cancer wordt dit jaar op 18 oktober gehouden op de kartingbaan in Oldenzaal door Mark Niemeijer, Maurice Kruse en Ton... Lees meer »
Algemeen Straatprijs postcodeloterij wordt door buurt besteed aan verfraaiing tuinen rond flats Begin dit jaar hebben een aantal inwoners van Johanna van Burenlaan de straatprijs van de postcodeloterij gewonnen. Door het Oranje Fonds is Impuls Oldenzaal gevraagd voor begeleiding door de... Lees meer »
Algemeen Open Huis Kaliber Kunstenschool Welke cursus ga jij volgen? Ontdek het op het open huis van Kaliber Kunstenschool. Wil je graag muziek maken, dansen of creatief bezig zijn? Kom dan eens kijken bij het open huis van Kaliber... Lees meer »
Algemeen Breedwijs als eerste Brede School in Nederland PBS gecertificeerd Afgelopen woensdag werd op feestelijk wijze gevierd dat de Brede School Zuid-Berghuizen als eerste in Nederland het certificaat PBS kreeg uitgereikt. Dit werd gevierd met alle kinderen, ouders en... Lees meer »
Algemeen Buurtbewoners Haerstraat timmeren nestkastjes voor koolmezen en tegen eikenprocessierupsen Afgelopen zaterdag had de buurtvereniging van de Haerstraat een heel bijzondere activiteit op het programma. In de garage van één van de bewoners was alles klaargezet om samen een twintigtal... Lees meer »
Algemeen Buurtfeest Fonteinstraat in teken van Verzorgingshuis De Scholtenhof Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse buurtfeest van de Fonteinstraat, twee jaar geleden omgedoopt tot Rue de la Fontaine. Wat voor andere buurten geldt, geldt ook hier, maar een bijzonder mooie... Lees meer »